Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Не е учудващо, че Бойко се накара на МВР за “ювелирните" акции в Мировяне и Скравена, не е изненадващо, че Цецо Цветанов отново се нахвърли върху съда с тежки обвинения.
Странното е, че новият президент, надпартийният Росен Плевнелиев си замълча и по двата въпроса и остави проблема на вицето си. Маргарита Попова коментира, че случаят е “страшно неприятен" и с това “трябва да се престане най-сетне". Ами да, но трябва да го чуят и двете страни. Цветанов може и да прекалява с обвиненията, но да пишеш мотиви близо три години, ми мирише на отказ от правосъдие.
- Никола Филчев пред съда: “Не помня да съм бил главен прокурор." Дааа, и аз не помня по негово време да е имало прокуратура. Или ако е имало, ще трябва да е била записана в Търговския регистър като ЕООД. Та като казвам (и аз като вицето Маргарита Попова), че авторитетът на съда трябва да се пази, първо, трябва да се самоопази, и то от висши магистрати, макар и бивши. Справка - ВСС по принцип, “На 4 очи" с Цветанка Ризова и Никола Филчев конкретно.
- Не знам какво ще кажат любителите на статистиката, но според мен за всичките 10 години името на ген. Ангел Марин беше споменавано по-рядко, отколкото за последните две седмици. Не знам и какво ще покаже разследването за указа за помилванията и как ще се произнесе съдът по въпроса, но при тая ситуация генералът правилно си върна ордена “Стара планина".
- Според президента Саркози Европа вече не е на ръба на пропастта. Да бе, прав е човекът - направила е решителна крачка напред.
- Президентът Плевнелиев твърди, че Германия трябва да поеме водещата роля в Европа и по-твърд курс към икономии в европейски мащаб. Лошото е, че ако трябва да се “вържем" към локомотива на Европа, нашият вагон при състоянието на БДЖ ще трябва да е нейде в края на композицията.
- Животът у нас е по-лош, отколкото в Сърбия и Черна гора - сочи проучване. Да, ама те не знаят какви отличници сме по финансова дисциплина. Е, вярно с поизносени дрешки и хлебец, лучец и сиренце в торбичката, но пък сме добрите ученици. По този повод да напомня правилото, че добрите момчета отиват в рая, лошите ходят, където си искат. Та така и с Гърция, и с Италия, и т. н.
- Новина на седмицата: За първи път не снегът изненада общината, а обратното. По този повод също за първи път опозицията в столичното кметство призна, че при тежките метеорологични условия София е била добре почистена. В национален мащаб медийната звезда на най-снежната и студена седмица беше регионалният министър Лиляна Павлова.
- Парламентарна реплика на седмицата: “Това, че се припознавате като шеф на европейските социалисти, не ви дава право да искате лично обяснение в българския парламент" - председателят на НС Цецка Цачева към Сергей Станишев.
- Проблясък на седмицата: “Един закон може да се чете и така, и иначе" - министър Аню Ангелов за мандата на началника на отбраната.
- София спечели приза за най-добър град за живеене според класацията на “24 часа" и “Дарик". По този повод Перник обяви ден на траур.