Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Булгаргаз" е във фалит Делян Добрев, ГЕРБ Кадър: БНТ

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев и колегата му Радомир Чолаков са изпратили до ДАНС и МВР информация за "Булгаргаз". Получили са официален отговор от ДАНС, че информацията е проверена, съставили са документи и са ги изпратили във ВКП по компетентност. Според Добрев компанията "Булгаргаз" е във фактически фалит.

"Това е крайният резултат. Успяха само за 6 месеца най-печелившото дружество в българската енергетика, което за миналата година имаше 99-100 млн. печалба, 0 лв. задължения, да го докарат до технически фалит", коментира за БНТ Добрев и посочи, че "белята за Топлофикация - София предстои".

"Във временните комисии за договорите, свързани с "Булгаргаз" за доставките от "Газпром" се установи, че са правени огромни далавери - първо не само, че има посредници, ами има куриозен случай: офертата е получена, преди да бъде поискана, такива процедури ние не сме виждали поне 20 години. Там ако влезе Сметната палата, няма да излезе една година, а всичките ѝ доклади ще отидат в прокуратурата", каза още той.

"Не се е разминало на 100%, защото ако ни заведат арбитраж в Париж, ние е възможно да го загубим. Какво ще кажат в Париж - ще кажат: ние добросъвестно подписахме един меморандум в България, започнахме да работим по него, инвестирахме стотици милиони евро - ще прехвърлят някакви фактури между офшорките, България в един момент ни прекрати едностранно меморандума, т. е. нашият интерес е увреден, ние си искаме парите, които сме инвестирали", коментира Делян Добрев за казуса "Джемкорп".