Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ген. Атанас Атанасов
Ген. Атанас Атанасов

"Човек от бизнеса ми каза още през март, че Бойко Борисов и Слави Трифонов са се разбрали и правителството ще падне. Не беше случайно излъчването на запис от заседанието на парламентарната група на ДБ. За 40 минути ГЕРБ свика пресконференция в петък следобед. Хората вече го забравиха, но ГЕРБ използваха това за повод, за да дръпнат шнура", каза съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в сутрешния блок на Нова тв. 

"Бойко Борисов и Ахмед Доган пращат държавата на избори с подкрепата на Слави Трифонов. Тези три лица задкулисно натискат бутоните на тези, които са пратили в парламента. На изборите ще има сблъсък. От едната страна ще бъдат силите на реформаторите, а от другата страна вече са се групирали силите на реставрацията, на бившите управляващи от ГЕРБ и ДПС. Сега се вижда, че са подкпрепяни от Слави Трифонов. Бил съм коалиционен партньор с този човек, но не съм го виждал", каза още Атанасов. Според него организатор на всичко е ГЕРБ, защото са най-голямата опозиционна сила.

"От известно време ГЕРБ и ДПС са в много приповдигнато настроение, щастливи хора във време на толкова проблеми и кризи. Жаждата да управляват отново е основният им мотив", заяни той. 

Атанасов призна, че в управлението е имало слабости заради липсата на политически опит в "Продължаваме промяната". 

Като една от грешките посочи, че не е направена сериозна административна реформа.

"Обещавахме съкращения и да бъде освободена администрацията от калинките на ГЕРБ и ДПС. Те през цялото време саботираха правителството. Държавата е обрасла в излишна администрация", каза Атанасов. Според него е важно кой ще бъде министър на вътрешните работи в служебния кабинет.  

"Виждах с каква злоба ДПС задаваха едни и същи въпроси на Бойко Рашков, който рязко намали купуването на гласове, с което се занимаваха ГЕРБ и ДПС", каза Атанасов.