Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Плевнелиев положи клетва като четвъртия демократично избран президент на републиката. Очаквано в парламента Първанов дойде без Марин, новият президент - без първата дама, а ДПС без Ахмед Доган.
Практически предаването на властта продължи до неделя, когато с незапомнени церемонии, приемане на строя, почести, венци, топовни салюти и речи Първанов (отново без Марин) предаде "Дондуков" 2 на Плевнелиев (отново без Юлияна), а няколко телевизии предаваха събитията директно. Абе в суматохата да не сме станали президентска република? Много шербет, много нещо. Както се казва: "Забранено за диабетици". 
- Стачкуващите в "Мини Марица-изток" аха да изкипят млякото. По средата на тези записки загубите за държавата вече превишаваха исканията на миньорите да им бъде платено надработеното. И за какво иде реч? Че недоволните искат още един бонус от 1000 лева, а държавата дава по 450. За такава магарешка упоритост спряхме ТЕЦ-ове и износа на ток по време на криза и зима. Сега стачката приключи, миньорите ще получат по 300 лева и обещание мините да не се раздържавяват, каквото намерение всъщност никога не е имало. Наблюдатели определиха миньорите като зло куче на червена каишка в ръцете на Ковачки. И да е вярно, енергийният бос си го отгледа самата държава. Или поне беше близък до президента Първанов. И оти ручаме жабетата? 
- Тричленен състав на Върховния административен съд върна като младши съдия отстранената за строежите в Приморско Деница Урумова, дъщеря на магистрата от същия съд Николай Урумов. През март миналата година Висшият съдебен съвет (ВСС) я освободи от поста заради нарушаване на Етичния кодекс и уронване на престижа на съдебната власт.
И какво излезе - не само полицаите не могат да събират годни доказателства, не само прокуратурата не може да повдига издържани обвинения, но и най-кадърните ни и опитни магистрати не могат да уволнят една младша съдийка заради далавери, ясни като на ЗD.
- Полицията да не остане по-назад проведе ювелирна акция срещу семейство от Мировяне, при което двайсетина полицаи любезно и внимателно проснаха на земята мъж и жена на средна възраст, а при обиска на дома им откриха 5 (словом пет) кутии цигари без бандерол. Според шефовете от 2-ро РПУ всичко било в рамките на закона, а потърпевшите били поканени да излязат от колата си. Но това е нищо, Районният съд в Благоевград осъди 89-годишната баба Мария на 3 месеца условно и 3 години изпитателен срок за отглеждането на 35 корена канабис. Да е жива и здрава, щото има вероятност присъдата да се изтърпява в небесните градини. 
- След поредния скандал между Цветан Цветанов и съдиите си мисля, че ако мълчанието наистина беше злато, вътрешният министър да го е докарал до просяшка тояга.
- Цитати на седмицата: "Ако ние сме слабо правителство, предишните трябваше изобщо да ги няма". - Бойко Борисов за оценки на Първанов за кабинета. "Когато говори канцлерът, аз слушам и след това изпълняваме правилните решения." - Пак той за срещата си с Ангела Меркел.