Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никола Минчев
Никола Минчев

"Демократична България" или БСП трябва да получат третия мандат, за да има възможност за съставяне на правителство. Те имат добра комуникация с всеки от коалиционните партньори. Ако ИТН получат третия мандат, за нас ще бъде трудно да водим разговори с тях. Може да е имало реплики спрямо тях, но ИТН напусна правителството и доведе страната до настоящата политическа ситуация". Това каза пред БНР Никола Минчев, депутат от "Продължаваме промяната", доскоро председател на парламента.

"Ще положим усилие да има правителство с третия мандат. Даваме си сметка, че в следващите месеци е важно не само да има правителство, но и работещо редовно Народно събрание. Но съставянето на правителство не е на всяка цена. Мандатоносителят ще има тежестта да води разговорите и да сглобява пъзела отново. Вероятно ще намери път с ИТН".

В предаването "Неделя 150" Минчев посочи, че относно евро-атлантическата ориентация на партиите и коалициите трябва да се гледат действията.

"ГЕРБ се водят такава партия, но имат действия, които обслужват руски интереси".

Той допълни, че при предсрочни избори ПП ще разчита, че българският народ ще даде мандат на реформаторско мнозинство, което иска положителни промени в България.

По думите му развитието на темата "Северна Македония" е позитивно за България. "Интересът на България е категорично защитен... Темата винаги е била обсъждана, но не и под формата на натиск, а като разговори".