Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лена Бориславова
Лена Бориславова

От “Продължаваме Промяната” са готови да помогнат в съставянето на кабинет, ако третият мандат бъде връчен на някой от досегашните им партньори. Това се разбра в студиото на "Събуди се" от говорителя на кабинета “Петков” Лена Бориславова.

“За нас е важно да се положат всички усилия при съставяне на кабинет с третия мандат. Ако партията, която получи манадта е някоя от досегашните ни партньори, те ще направят всичко възможно да им помогнем, ако не се пристъпват някои политики и принципи”, каза Бориславова.

“От ПП показахме, че за нас постовете не са водещо нещо. Това, с което тръгваме напред, когато влизаме в преговори, винаги е било първо разговор за политики, конкретни законопроекти и мерки, зад които ние заставаме.

Кирил Петков преотстъпи мястото си на Асен Василев, когато общественото мнение беше, че това е по-добрият вариант за съставяне на правителство. Опитваме се да сме диалогични”, допълни тя.

По-скоро са възможни избори през есента, изрази личното си мнение Лена Бориславова. Не можем да имаме разговори за постове преди да имаме имена.

Никола Минчев го познавам, има много големи качества, той стана председател на НС за пример. Това доказва, че младите лица в България са за пример, похвали го Бориславова. Ако бъде подкрепен от мнозинството в парламента, това е гаранция за един стабилен кабинет.

Ще останем ли на студено през зимата?

Ако има служебно правителство, то ще се опита да осигури едно стабилно осигуряване на  газ и да гарантира помощи на нуждаещите се, обясни Лена Бориславова.