Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А., на 32 г., съобщават от обвинението. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за две престъпления - за противозаконно отнемане на моторно превозно средство и за опит за изнасилване.

На 07.07.2022 г. в село Оряховица, област Стара Загора, А.А. отнел чужд лек автомобил, марка "Мерцедес". Привел колата в движение и отишъл до близкото село Дълбоки. На една от улиците срещнал 16-годишно момиче, което не познавал. А.А. спрял автомобила и използвайки физическа сила се опитал да извърши сексуално посегателство спрямо непълнолетната. Случайно преминаващи лица осуетили намеренията на мъжа. Пострадалата успяла да избяга в дома си и били сигнализирани органите на полицията.

Престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и задържан А.А., са тежки умишлени и се наказват с лишаване от свобода от три до десет години по чл.152 от НК и от една до десет години по чл.346 от НК, припомнят от прокуратурата.

А.А. е неосъждан. Въпреки това Районният съд в Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, за което е привлечен като обвиняем, и съществува реална опасност да се укрие или да извърши други. Затова го оставя за постоянно в ареста.

Взетата спрямо А.А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.