Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев
СНИМКА: архив
Ивайло Мирчев СНИМКА: архив

"Демократична България" сме направили много силна заявка за третия мандат, БСП имат изключително отговорно поведение", заяви в "Денят започва" по БНТ депутатът Ивайло Мирчев. По думите му при кого ще отиде третият мандат, ще реши президентът. Следващият парламент обаче ще бъде много по-фрагментиран.

"Правителство с ГЕРБ не, става въпрос за такова в рамките на четворната коалиция. Нашият интерес е сега да отидем на избори и както показва социологията да имаме 10 депутати повече в парламента, но искаме сега да има правителство, в рамките на тази четворна коалиция. Следващите избори нищо няма да решат, няма да има мнозинство за правителство. Проблемът е, че ще отидем в спирала от избори", добави Мирчев.

Той уточни, че не при всички партии решенията се взимат в Народното събрание и този процес трябва да се прехвърли в парламента.

"В ИТН и ГЕРБ решенията не се взимат в НС. Това, че премиерът Кирил Петков е комуникирал и е търсил подкрепа от депутати на ИТН е най-нормалното нещо", поясни Ивайло Мирчев. По думите му е необходим оперативен контрол над "Лукойл".

"Мярката от 25 стотинки не е достатъчна, това е безспорно. Не може цените на бензиностанциите да бъдат такива. Таван на цената на горивата не е правилно решение, защото някой трябва да даде парите и ако ще излязат от бюджета не е справедливо. Има риск за фалиране на малките бензиностанции, няма към момента решение, Министерският съвет трябва да намери такова. В такава ситуация държавата трябва да защити гражданите си, надяваме се темата да влезе в Народното събрание", каза още Ивайло Мирчев.