Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Във връзка с публикациите, цитиращи немския вестник “Билд“, че България е доставила 100% от обещаното на Украйна оръжие за €3.5 млн.“, Министерство на икономиката и индустрията съобщава, че тиражираната информация не отговаря на истината и е фалшива новина. Заглавието е лъжа, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Докладът на Института за глобална икономика в Кил, Германия, публикуван във в. „Билд“, е интерпретиран некоректно и тенденциозно в някои български медии. Цитираният като източник на информацията български сайт изцяло я е манипулирал, гласи позицията на министерството.

И се посочва, че в доклада никъде не се споменава за износ на българско оръжие за Украйна, каквото твърдение е изведено в заглавие в някои български медии.

"В документа става въпрос за дадена помощ от 37 държави, като България е сред страните, предоставили само и единствено защитни средства – каски и бронежилетки, без никаква военна помощ"

Приложен е пълният текст на оригиналния доклад и основната графика - Държавна подкрепа за Украйна по вид помощ (финансова, хуманитарна, военна). 

Виж доклада тук: ЛИНК_12000614

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова