Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков Кадър: Би Ти Ви
Кирил Петков Кадър: Би Ти Ви

Горд от целия отбор на този кабинет, отбеляза премиерът в оставка

Постигнахме един растеж на икономиката в тази криза, който реално би Германия, добави той

Газът, който ще потече по гръцката връзка, е 3 пъти по-евтин от този на "Газпром"

Петков поясни, че в едно бъдещо управление ПП ще бъдат партньори с ДБ

Властта не е на всяка цена, каузата е на всяка цена, посочи Кирил Петков пред Би Ти Ви.

Аз съм много горд от целия отбор на този кабинет, защото Кирил Петков е просто заглавието. Това, което направихме, е да спазим нашето обещание - нулев толеранс към корупцията. Вярваме, че пътят е много дълъг. Той ще бъде години напред, заяви той.

Не сме готови да седнем нито с г-н Борисов, нито със Слави Трифонов като партньори, посочи премиерът в оставка и поясни, че с ДПС също няма как да променят България.

Видяхме шестте депутати, които се отцепиха от ИТН. Те осъзнаха, че предателството е към България и се присъединиха към нас. Това, което ни даде надежда е, че щом има 6, може да има още 6. И видяхме, че има даже повече от 6, но има страх към лидера на съответната партия, каза още той.

Не могат да разберат, че може човек да има влияние върху други хора чрез кауза. Ние даже не можем да си помислим за купуване и обещаване на постове. Няма как, защото утре тези хора някой друг ще ги купи и ще ги продаде. Нашата битка ще бъде години. На нас ни трябват сигурно 20 000 съмишленици, за да променим държавата, посочи Петков.

Не можем да разчитаме на нито един депутат, който в 17 часа трябва да тича при г-н Борисов и да го пита за неговото мнение. Всякакви политически брокери се появяваха и казваха "ние имаме петима депутати, ние имаме деветима". В последните седмици чухме небивалици - всякакви хора с всякакви оферти. Това, че не успяхме вчера да стигнем до 121 е най-голямото доказателство, че не сме готови да търгуваме, коментира той.

За най-засегнатите доходите изпреварваха инфлацията. Опозицията се упражняваха през цялото време, а ние работихме от сутрин до вечер. Накрая постигнахме един растеж на икономиката в тази криза, който реално би Германия. Много се радвам, че ние бяхме по време на тази криза. Ако друго правителство беше в нея, щеше да се справи много по-зле, каза Петков и допълни, че оценява работата на кабинета за справяне с кризата 5-ица.

Газът, който ще потече по гръцката връзка, е 3 пъти по-евтин от този на "Газпром". Това е безпрецедентен успех. Политическата криза ни прави малко по-недобри преговарящи в международен план, защото инвеститорите не знаят колко време ще важи още думата на това правителство, добави той.

Докладът на АДФИ за изграждането на "Хемус" - на страница 19 има сумите, по които АПИ е ценообразувала, са много завишени, може би 10 пъти. Този доклад е в отговор на питане от прокуратурата, обясни Петков.

Френското предложение беше изключително добро. И това е начинът българската позиция да бъде приета и като европейска, каза той по въпроса със Северна Македония.

Бойко Рашков работи много, но се сблъсква с една стена. Над 100 преписки подава към прокуратурата и се сблъсква с тази стена. Затова започнахме да работим с Европейската прокуратура, но там нещата административно текат по-бавно, обясни премиерът в оставка.

Г-жа Митрофанова от самото начало беше много агресивен дипломат. Русия ни сложи в листа на вражеските държави, едностранно спря газа и тук нищо не направихме. Има български политици, които са имали взаимовръзка, с руските дипломати за въздействане върху българската политика, добави той.

С израза във фейсбук "меки диалогични китки", което по-късно премиерът в оставка изтри, искал да каже, че ПП няма да пречупи принципите си.

Петков поясни, че в едно бъдещо управление ПП ще бъдат партньори с ДБ.