Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министърът на иновациите в оставка Даниел Лорер. Снимка: Стопкадър Би Ти Ви
Министърът на иновациите в оставка Даниел Лорер. Снимка: Стопкадър Би Ти Ви

Новият министър на финансите задължително ще е от "Продължаваме промяната" при кабинет "Василев"

"Няма промяна в официалното положение. Депутатите от ИТН, които излязоха и заявиха подкрепата си към нас, са официалната подкрепа, която имаме. По данни, които имаме, е че ни трябват още 6 гласа, но разбира се със 121 депутата е много трудно да се работи в Народното събрание. На нас ни се иска да имаме колкото повече депутати, които мислят за България и харесват нашата програма. Ако намерим тези хора, програмата ще продължи в същия дух", каза министърът на иновациите в оставка Даниел Лорер в ефира на Би Ти Ви.

"Разбира се, че не купуваме депутати, съвести и хора. Тези, които се оплакват, явно се чувстват в свои води и знаят как се правят тези неща. За нас парламентът не е магазин. Единственото, което им предлагаме, е да могат да излязат пред България с високо вдигнати глави", каза още Лорер.

Програмата е почти готова, не сме я публикували още, тъй като още я съгласуваме с коалиционните партньори, за да може всичко да е изгладено. КПКОНПИ е номер 1 в тази програма, също и икономическите мерки. Ние се обръщаме на практика към всички народни представители и тяхната съвест. Няма купуване и няма продаване.

За да няма никакво не разбирателство по отношение на това какво се подкрепя, програмата ще бъде изготвена изключително подробна, за да знае всеки депутат на какво точно се подписва. Вероятно ще бъде готова за публикуване още днес.

Относно твърдението на отцепилата се от "Възраждане" Елена Гунчева, че от ПП са я търсили за подкрепа, той заяви, че не търсят конкретната подкрепа на някой депутат. "Ние ще имаме очи да погледнем всички наши избиратели, защото знаем точно за какво сме поискали подкрепа и за какво сме я получили", каза Лорер.

Имаме ясни принципи - хора, които са зад корупцията, не можем да преговаряме с тях.

Самият Кирил Петков предложи да бъде сменен с Асен Василев и според мен това и изключително достойна постъпка. Фактът, че той достигна до извода, че е по-добре за България да има друг лидер, говори какъв ранг лидер е той. Смяната не беше заради ултиматума на БСП. 

С колегите от БСП имаме сериозни различия по отношение на икономиката и вижданията си за Русия, но с тях управлявахме успешно шест месеца и това е голямо постижение за България. 

Надявам се скоро да може да се осветят имената на хората, вземали по 4000 лева за разпространение на руска пропаганда. 

Според Лорер партията е готова и за предизборна кампания, от която може и да излезе като първа политическа сила. Новият министър на финансите при евентуален кабинет на ПП задължително ще бъде от партията.

Създадохме нов подход към европрограмите, имаме договорка с МВР и ДАНС от тях да не се краде, и връзката между наука, образование и бизнес са основните постижения на Министерството на иновациите и растежа.

Ако не съберем подкрепа, няма никакъв смисъл да представяме проектокабинет, смята Лорер.