Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шофьорът, който избяга от местопроизшествието, след като колата му помете и уби две момичета срещу хотел "Хемус" в София, е Георги Семерджиев. Той е бивш футболист - юноша на "Левски", впоследствие играл в "Спортист" (Своге). На 35 години е.

През 2010 г. е задържан по подозрение за участие в манимулиране на мачове. Семерджиев е криминалнопроявен - има информации за участие в наркоразпространение.

Двама са избягали след тежката катастрофа в София на бул. „Черни връх”. Става въпрос за шофьора и пътничка. Водят се издирвателни мероприятия. Движението от "Джеймс Баучер" до "Свети Наум" е ограничено.

Информацията даде началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев, който в момента е на злополучното място.

„Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения - над 50 наказателни постановления. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара - с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни още Тенев.

Шефът на КАТ каза, че шофьорът убиец не е спрял на червен светофар и е карал с висока скорост. Удря такси, става мелето и бяга.

По думите на пътния експерт Йонко Иванов няма спирачен път, което означава, че ударът е бил с максималната скорост на движение.

Вследствие на жестокия удар са починали 2 момичета - съответно на 22 и 26 г. Те са се движели по тротоара.

Шофьорът карал Audi Q7 и е роден през 1986 г.

Ето и фактическите подробности за инцидента, разказани от Тенчо Тенев: "Таксиметрова кола се движи от бул. „Черни връх” към НДК. На кръстовището на бул. „Арсеналски” шофьорът на таксито се престроява в крайната лява лента. От НДК с висока скорост се движи лек автомобил, който минава на червен светофар и удря таксито. Последва удар в предната част на таксито, а лекият автомобил се удря в асансьора на метрото. От силния удар се разцепва на две - едната половина, в която се намират шофьорът и спътничката му, се плъзга 40 метра и се спира в пресечка малко по нагоре."

Тази сутрин беше изтеглена таксиметровата кола.

МВР потвърди още снощи за инцидента, а в социалните мрежи бяха публикувани снимки и видео от мястото.

От центъра за спешна медицинска помощ също потвърдиха за случилото се.

По първоначални данни става дума за инцидент, в който са участвали няколко превозни средства, сред които и такси.

Катастрофата е станала точно до метростанция “Европейски съюз” при кръстовището на бул. “Черни връх” и бул. “Арсеналски”.

Сигнал за инцидента е подаден минути след 23 часа. На място са изпратени четири линейки, няколко пожарни автомобила.

Шофьорът на таксито (52 г.) също е пострадал, но няма опасност за живота му. Час след инцидента бул. “Черни връх” бе частично затворен за движение.

Кадри от задържането на Георги Семерджиев през 2010 г. по подозрение за участие в черно тото. СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА МВР
Кадри от задържането на Георги Семерджиев през 2010 г. по подозрение за участие в черно тото. СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА МВР