Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадри: Нова ТВ. Пребитият Иван Атанасов на протеста пред
кметството в Галиче
Кадри: Нова ТВ. Пребитият Иван Атанасов на протеста пред кметството в Галиче


Братята Олекови от циганската махала на врачанското с. Галиче отново влязоха в криминалните хроники, този път с жесток побой над възрастен човек от селото. Този път в престъпление се забъркаха по-малкия брат на убиеца на красивата Андреа през януари 2020 г. Аксел Олеков и техния по- голям доведен брат, които иначе живее в Ихтиман.
В неделя вечерта 22-годишния Исус Ж. и 15-годишния Майкъл скочили да бият с колове 73-годишния Иван Атанасов, който им направил забележка, че не е време сега да брулят насадените от него орехи пред дома му. Дядото успял да избяга и да се скрие в къщата си, но двамата разярени роми разбили входната врата му и са го пребили жестоко.

Показа нараняванията му
Показа нараняванията му

Пострадалият получил медицинска помощ в Бяла Слатина, където
установили, че има счупена ръка, комоцио и други рани по тялото му.

Екип на полицията пък отишъл на мястото на побоя и след оглед и разпит на свидетели закопчал двамата нападатели за денонощие.

В Галиче отиде лично и окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков, който чул от местните хора опасенията им да не се повтори ужасът отпреди две години и половина, когато 17-годишният Аксел Олеков изнасили и уби брутално тийнейджърката Андреа в дома й. Заради жестокото убийство Аксел бе осъден на 18 г. затвор.
На протест в центъра на селото във вторник жителите на селото поискаха агресивната фамилия, забъркана в редица престъпления, да бъде изселена от Галиче. В поредица протести през зимата на 2020 г. хората от Галиче поискаха същото, но никакви мерки не бяха предприети. „Този път сме решили да протестираме, докато властите не предприемат сериозни мерки и да махнат тези хора, от които е пропищяло цялото село”, заканиха се недоволните.
Стана ясно още, че непълнолетния брат на убиеца вече има доста
криминални прояви и с него работи детската педагогическа стая.
Доведеният брат също е криминално проявен и осъждан за грабеж.
Жителите на Галиче се опасяват, че цялото семейство са склонни към насилие и настояват за спешни мерки, преди да се стигне до нова трагедия. Междувременно по искане на прокуратурата врачанския окръжен съд остави 22-годишния бияч Исус Ж. в ареста докато приключи цялото разследване по случая, но непълнолетният Майкъл излезе на свобода.