Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Смяната на лидера ни изобщо не стои на дневен ред Атанас Зафиров

БСП и ПП не са обсъждали конкретни министерства и кадрови въпроси

Смяната на лидера на БСП не стои в дневния ред на партията. Едва ли има друга партия, която да взима по-колективни решения от нас. Това съобщи заместник-председателят на БСП и председател на парламентарната Комисия по отбрана Атанас Зафиров пред БНТ. 

Обръщаме се към съзнанието на всички народни представители за формиране на коалиция с ПП. Кой още ще се съюзи с БСП? ИТН?

ИТН ще се разпадне ли повече? - За това може да питате не мен, а самите тях, отговори Зафиров. 

Срещите между БСП и ПП

На първата ни среща с "Продължаваме промяната" ги запознахме с условията ни за включване в бъдещото управление. Условията ни се разделят на краткосрочни и дългосрочни приоритети, обясни Атанас Зафиров.

Краткосрочните приоритети на БСП са: актуализацията на бюджета за 2022 и приемане на бюджет 2023. Също така сме заложили ускорена законодателна програма по приемане на 20-те закона за влизане на действие на Плана за възстановяване и устойчивост. Друго краткосрочно условие е полагане на дипломатическо усилие за търсене на мирно решение на кризата в Украйна, изясни той.

Зафиров коментира и дългосрочните условия на БСП за включването им в бъдещия кабинет:"В дългосрочните приоритети сме поставили социалните мерки, мерките за образование, здравеопазване, култура, наука и развиването на икономиката".

Заместник-председателят на БСП отбеляза, че на срещите, които са проведени до момента между БСП и ПП, не са обсъждани конкретни министерства и кадрови въпроси. На този етап се водят разговори само за политика.

"За 6 месеца участие в управлението БСП постигна неща, които не е постигало за 10 години в опозиция", заяви Зафиров.

Той увери, че БСП не е прекрачила свои ценности - нито с участието си в кабинета "Петков", нито в развоя на последните събития около външната ни политика.

Спрените от Русия визи за български граждани

Днешният ход на Руската федерация потвърди едно от предупрежденията на БСП - че тези действия ще доведат до сериозни последици във външно-политически план и ще има отражения върху икономиката на страната. Надяваме се дипломацията, разумът да надделее, защото това е в противоречие на българските интереси.