Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Да си купиш кокаин в столично заведение, е по-лесно, отколкото да се редиш на опашка пред бара за чаша уиски.
Това показа проверка на "168 часа" в клубовете на София. Въпреки че 9-те килограма кока, намерена в багажа на олимпийския шампион по щанги Гълъбин Боевски на летището в Бразилия, не можа да стигне до пазара в България, търговията с ВИП-наркотика не секва дори за минута.
Събота вечер, малко след полунощ. Репортери на "168 часа" влизат в нашумяла дискотека в Студентски град,

избрана произволно сред препоръчаните от нощни птици заведения

Пред входа на заведението вече чакат десетина нетърпеливи девойки, надъхани от вибрациите на музиката, която звучи вътре.
Мускулести гологлави охранители небрежно поглеждат в дамските им чанти. Кавалерите не могат да се отърват от "обиск" за оръжие по дрехите.
Гавазите на входа нямат никакво намерение да ровят щателно по джобове, за да търсят забранени от закона вещества. Те са наясно, че пазарът на наркотици в заведението кипи със същата сила, с която се продава алкохол, защото едно от действията на коката е, че

пиеш поне 2 пъти повече, отколкото са възможностите ти в нормално състояние

Сядаме на сепаре в дъното на клуба. Правим впечатление на заможни клиенти, дошли с намерението да се забавляват с пълна сила. Поръчваме на сервитьора, който все още няма много работа. Поръчката идва за около 10 минути.
В разгара на нощта, около 2,30 ч, пристъпваме към задачата.
Решаваме да си купим кокаин. Публична тайна е, че това не е никакъв проблем в нощните заведения.
Най-важното е, че имаме право на избор. Наркопазарът не се отличава особено от този на хляб например.
Търговци, качество и цени - най-различни.
Вариантите са 2.
Първият е да потърсим "резидентните" дилъри, които всяка вечер киснат в заведението или се мотаят отвън, ако времето е хубаво. Вторият вариант е

д извикаме "шанаджия" (свободен агент на пазара, който работи за себе си
и не се отчита нагоре
по нарковеригата)

Това е по-рисково както за клиента, така и за търговеца. Дилърите по заведенията продават коката по 70 лева за половинка, а при шанаджиите е 140, но за цял грам.
Човек от нашата компания е редовен посетител в заведението. Предлага да купим кока от дилърите в заведението. Открай време те са трима.
Всеки от тях работи за стройна наркоорганизация,
на която отчита оборота
Нашият човек става от масата и се отправя към един от персонала в заведението. Личи, че са стари познати.
След дружеската прегръдка канарата от мускули в черна тениска с надпис Security сочи с ръка към елегантно облечен младеж, небрежно облегнал се на близкото сепаре, близо до тоалетната. Нашият човек се връща с новината, че "бело" има, но качеството от дилърите в заведението е кофти. Напоследък клиентите се оплаквали, че дрогата не е както преди. Тогава аверът предлага другия вариант. Ще си поръчаме кока от шанаджия. По принцип

техният материал е по-чист, а цената е същата

Понякога е малко по-висока, но си заслужава повече, отколкото да купиш мешавицата от официален дилър. Нашият човек пуска есемес на свой приятел. В същото време компанията ни прави поръчка на сервитьора, която е с приблизителната стойност на 1 грам кокаин. Вече нямаме търпение, виждайки как секси мацки влизат на групи в тоалетната и излизат превъзбудени след минути, пипайки се за носовете и кривейки устни.
Мъжете правят същото. Гъзар с трима души охрана влиза в кенефа с приятели от компанията си. Бодигардовете му остават пред входа и не пускат никой вътре, за да ползва помещението по предназначение. Минути по-късно баровецът и аверите му излизат, явно подобрили настроението си. Човекът с охраната

демонстративно подава
карта и навита на фуния банкнота на едно от момчетата, които го пазят

Богатите любители на кока дори имат аксесоари, в които си държат материала. Това са медальончета, златни и сребърни фунии, специални табакери с огледала, върху които се чертаят линиите на дози. Ритуалът е далеч по-хигиеничен от това да изсипеш коката на тоалетното казанче или на специално монтираната стъклена поставка до клекалото, около която ченгетата могат да съберат прах поне за две досъдебни производства в разгара на купона.
Тоалетната не е единственото място, където можеш да се на-друсаш с кокаин, разказват запознати с навиците на най-заможните клиенти. Много от тях предпочитат да го поемат под формата на крек с наргиле направо върху масата. Така си спестяват опашката пред кенефа и неприятното усещане вътре.
15 минути след поръчката на сервитьора нашият човек получава кликване на мобилния си телефон. Обяснява, че ще иде да вземе стоката от пряка, близо до заведението, за да не сгащят шанаджията на място, което е приоритет на дилърите от наркоорганизацията. Ако това стане,

има голяма вероятност силоваци от бандата
да го смажат от бой,

да режат ушите и пръстите му, да го изнасилват.
Така коката е при нас, преди сервитьорът да е изпълнил поръчката ни с легалните опиати. Цената за пакетчето с дрога от 1 грам е 140 лева. Коката е увита само в хартия, докато опаковката при официалните дилъри е на по-високо ниво. Тяхната стока се продава в четириъгълно старателно завита хартия, поставена в малко найлоново запечатано пликче. Има и отличителен знак, който маркира наркоорганизацията, пласирала стоката на пазара.
Нашият човек, светнат с пазара на дрога, разказва, че материалът от шанаджията е много по-качествен от този, който продават дилърите в заведението или около него. Причината е, че кокаинът от организираните групи минава няколко нива, докато стигне до крайния потребител, и всеки от веригата прибавя примеси. Така активното вещество от кокаина при официалните дилъри е не повече от 10 процента. Шанаджиите също месят материала, но чистотата там е около 20-те процента, което минава за "чисто".
Материалът, който купуваме, няма да влезе в употреба, поне тази вечер. Първо трябва да го тестваме за чистота и да разберем какви са примесите. Легенди от нощния живот на София носят, че вместо чист кокаин на хлапетата се пробутват

смеси от стрит аспирин, долно качество амфетамини и фенацетин

азпространението на кокаин се преследва от закона, но употребата му сред младите набира все по-големи мащаби в България. За сметка на това заловените, разследвани и съдени за притежание на кока са все по-малко в сравнение с делата за амфетамини и марихуана.
Запознати с наркобизнеса на ниско ниво разказват, че коката не е само приоритет на младите, които се забавляват в заведенията. Фенове на ВИП наркотика са политици, артисти, певци, манекенки и сериозни бизнесмени със солидни връзки в съдебната и изпълнителната власт. С това си обясняват и спокойствието, което е обхванало дилърите по заведенията години наред. Публична тайна е, че са на "ти" с ченгетата в поверения им район.

 


1:6:10 са заловените дилъри на кока, амфетамини, трева

Bъпреки свободната продажба на кока по улици и заведения хванатите дилъри с ВИП дрогата са минимален брой.
Според експерт, който работи в направление "Борба с наркотиците", съотношението на заловените с кокаин към тези, пипнати с амфетамини и марихуана, е 1:6:10, т. е. на всеки дилър, хванат с кокаин, се падат 6-има с амфетамини и 10 с марихуана, въпреки че в последните години употребата на синтетичната дрога намалява, и то не само в България.
Любопитна подробност е, че заловените с дози кокаин обикновено държат в себе си и от другите широко разпространени наркотици - трева и амфетамини. Масово хванатите в крачка от ченгетата с кока после сключват споразумения с прокуратурата и им налагат минимални условни присъди и дори административни глоби. В затвора влизат само тези, които и друг път са осъждани за притежание и разпространение на наркотици, но това са не повече от 30 процента от случаите.
"Българин, със средно образование, неженен, безработен, осъждан" е общият профил на средностатистическия дилър на кокаин, казва прокурор, разследвал поне 20 дела за наркотици. След експертизи на наркотика, откриван у притежателите му, се оказва, че активното вещество на кокаин е средно 10 процента, което означава, че е предназначен за продажба на крайните потребители. Чистотата на дрогата, хващана в едри количества, макар и рядко, достига до 80 процента.
Само в София през последните 2 години съдилищата са гледали едва десетина дела на бандити, хванати с кокаин, и стотици на такива, съдени за амфетамини и марихуана.
Предложихме на лабораторията в Агенция "Митници" да им дадем за проба купената от нас дрога, за да установят дали наистина е кокаин и какво точно съдържа. Митничарите се притесниха и не можаха да измислят законна форма как да им бъде предадена пробата, без срещу нас да бъде образувано разследване. В противен случай би трябвало да се образува разследване срещу лабораторията, защото те ще го притежават незаконно.
В момента обсъждаме с юристите как да намерим законен начин да им предадем проба или проби за изследване.

 

Чакаме го да излезе от "гъза на кучето"

Лошото качество на кокаина, който се продава на пазара, дразни най-вече ВИП клиентите на скъпата дрога.
"Шмъркаме боклуци - възмущава се известен телевизионен водещ. - Сега чакаме готиното "бело" да излезе от гъза на кучето."
Репликата за задните части на животинчето не е случайна. Последната тенденция на трафикантите на кока е за завират ампули с кока в кучешката анатомия.
Хайванчетата рядко попадат под съмнение и не минават на скенера. Затова те навлизат широко в употреба, за да пренасят кокаин от далечни и близки дестинации. За разлика от популярните доскоро "гълтачи".
След няколко успешни акции на МВР и митниците бяха заловени десетки мъже и жени, в чиито стомаси са открити топчета с кокаин. Обикновено ги гълтат, преди да се качат на самолета за България и когато пристигнат у нас, чакат пратката да излезе по естествен път в тоалетната. Номерът вече не минава, защото граничарите и митниците са нащрек точно за такива тарикати. След сериозните финансови щети, които претърпя мафията от хващането на гълтачите, босовете издават друго нареждане, далеч по-хитро и изобретателно. Вместо хора да се ползват домашните любимци.
Дали в задника на куче, стомаха на гълтач или куфара на олимпийски шампион по щанги, коката идва от няколко дестинации, все в Южна Америка. Ченгетата следят с особен интерес пратки от Бразилия, Чили, Коста Рика, Аржентина и Боливия.
Другата мода е търсенето на розов кокаин. Битува легенда, че той е по-добър от другия. Истината е, че той е перуански, а не колумбийски. Розов е, защото при производството му се използва калиев хиперманганат.
И по принцип не е по-различен от колумбийския. Но ако това, което се купува в София, е розово, поне има гаранция, че в него има и кока. Защото често пъти се слага амфетамин, смесен със захар. И само добри познавачи могат да го отличат. За мацките в дискотеките е важно, че е модерен, нищо че не изпитват нищо. Те оргазъм симулират, та какво остава за кокаиново превъзбуждане, майтапи се един наш източник.

 


Как да познаем надрусания

Дрогираният с кокаин няма проблеми. Той е най-великият, поне докато действието на наркотика не отмине. Коката залива центъра за създаване на удоволствие в мозъка с допамин, нормално свързан с приятни усещания като задоволяване на глада, жаждата или секса. (Зло)употребилият изпада в еуфория, чувства прилив на енергия, разговаря с лекота, създава по-лесно контакти, особено с противоположния пол с цел секс.
Надрусаният с кокаин е с ускорен пулс, повишено кръвно налягане и температура, няма апетит, но пие алкохол повече, отколкото в нормално състояние.
Ефектът при смъркане е с бавно начало, но продължава от половин до един час. Голяма част от любителите на кокаина вярват, че той дори им помага в работата, защото са по-концентрирани.
При продължителна употреба обаче настъпват вредни последици - раздразнителност, избухливост, параноя и безпокойство. Стига се дори до слухови халюцинации. И най-вече - загуба на много пари, безвъзвратно преминали през ноздрите под формата на съмнителен прах.

АКЦИЯ: Полицаи проверяват автомобил за дрога.
АКЦИЯ: Полицаи проверяват автомобил за дрога.
БОКЛУЦИ: Кодеин, стрит аспирин и долно качество амфетамин поглъщат купилите си кока купонджии.
БОКЛУЦИ: Кодеин, стрит аспирин и долно качество амфетамин поглъщат купилите си кока купонджии.
ТЕСТ: Изследвания в лабораториите показват, че коката на пазара е с чистота не повече от 10 процента, а останалото са примеси.
ТЕСТ: Изследвания в лабораториите показват, че коката на пазара е с чистота не повече от 10 процента, а останалото са примеси.