Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ
РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ

Разделението на русофили и русофоби не трябва да го има. Трябва взаимен респект и уважение. Това каза президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев пред БНТ.

Ние не се лекуваме като общество, а затъваме още повече в това разединение. Министър-председателят реши преди да си тръгне да засили фен клуба си. Това е толкова опасно. Уважаеми политици, търсете мостове един към друг. В последно време ми направи впечатление как Христо Иванов започва да се успокоява, Бойко Борисов също, но Кирил Петков е с рогата напред, допълни Плевнелиев. Той допусна, че Петков нарочно атакува Русия, за да мотивира фен клуба си. И, че ПП може да бъдат изолирани до няколко месеца, нещо което опитвали да направят с ГЕРБ, заради политиката, която водят.

България и Русия няма нужда да бъдат във война, всички трябва да се уважават, но правилата трябва да се спазват. Ако има доказателства, че някой е шпионирал, той трябва да бъде изгонен, коментира той.

Руската посланичка не става. Тя си позволи да обижда българският-министър председател. Но трябва да се вдигне телефонът и да се обясни на руската страна какво става, било то от външния министър към руския му колега, каза той. Плевнелиев настоя, че и президентът, и управляващите трябва да кажат "и Б", след като са казали "А" - докладът на ДАНС, ако има такъв, да се даде на държавния глава, както и да се каже кои са тези хора, които са получавали 4 хил. лв. от Русия, за да пропагандират нейните идеи у нас.

Кюлчета, пари, къде са доказателствата? За мен Радев не е политик от миналото. В казуса с руснаците е добре да покажем какви са доказателствата, подчерта той.

Това, което се случва на Украйна, е 1:1 на това, което се случва на България през 1944 г. - тя нахлу, инсталира управление. Путин вярва, че руският народ е по-чист така, както Хитлер вярваше за чистите арийци. Но трябва да кажем на децата си, че да, Русия ни е освободила от турско робство, но не и от фашистки режим, тук никога не е имало такъв. Нека прочетем историята, да си вземем архивите, каза още Плевнелиев.

Премиерът не може да извади елементарната статистика, че не сме корумпирани, тя е на Европейската сметна палата за това кой и как управлява фондовете, посочи той.

Досега веднъж не съм чул Радев да осъди Путин за каквото и да било. Не съм го чул да изрича и думата "еврозона". А трябва да направим евроатлантическо правителство, което да ни вкара в сърцето на Европа, каза той за това какво послание иска да даде ГЕРБ с протегнатата ръка към ПП.

Ако с първите два мандата не стане нищо, не вярвам, че ще стане и с третия. Отиваме към избори, те са чистилището на нашата демокрация, каза той. И призова бъдещите управляващи да излязат с 3 приоритета, които да са плод на национално съгласие.