Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

16-годишното момиче се свърза с майка си в четвъртък вечерта

Два пъти бившият ѝ опитвал да сложи край на живота си

16-годишната Галя Величкова, която полицията издирваше от 4 дни, се е свързала с майка си късно в четвъртък, каза нейна приятелка пред “24 часа”. Момичето било във Варна и се страхувало да се върне в София заради бащата на детето ѝ Евгени, с когото е забелязана за последно на 27 юни. Той е бил разпитан от криминалисти в полицията по случая с мистериозното изчезване на Галя Величкова. Евгени я преследвал, защото тя го напуснала преди време, разказаха пред “24 часа” нейни приятелки. Двамата имат дете, което е отглеждано в приемно семейство, а в последните дни, преди да изчезне безследно, Галя е била подслонена в център за настаняване от семеен тип. Служители от центъра са подали сигнала в полицията, че момичето го няма.

“Не знам какво да правя. Идва ми да скоча от някъде...”, казала Галя Величкова на най-добрата си приятелка дни преди да избяга.

За последно е

забелязана пред

хипермаркет

в столичния кв. “Банишора”, където имала среща с Евгени. 2 дни по-късно приятелката ѝ Маргарет Николова започна да публикува нейни снимки във фейсбук с молба за информация.

Любовта на Евгени и Галя пламнала преди години. Тя била на 14, а той доста по-голям. Майката на момичето заминала на гурбет в Германия. Бабата се грижела за нея. Жената била против връзката на Галя с Евгени. Въпреки забраната двамата останали заедно и дори си направили дете. Малко след това се разделили. Галя срещнала нов човек, но Генчо, както го наричат познатите им, не можел да преживее раздялата. Започнал да я преследва. Причаквал я на различни места и дори я наблюдавал тайно. Галя разказала на приятелката си, че го видяла на 200 м от блока, в който живеела преди. Неведнъж споделяла, че я заплашвал и я удрял. 

Галя Величкова е изчезна след среща с бащата на детето си пред хипермаркет в София
Галя Величкова е изчезна след среща с бащата на детето си пред хипермаркет в София

Нейна приятелка разбира за изчезването ѝ във вторник, когато опитала да се свърже с нея. Обадила ѝ се в месинджър.

“Исках да разбера как е. Напоследък ѝ се струпаха доста неприятни неща”, разказа Маргарет пред “24 часа”.

Вместо Галя телефона вдигнал мъж, но не бил Евгени.

“Вчера трябваше

да се види с

Генчо за

20 минути. Така

и не се върна”,

разказал той.

Приятелките на 16-годишното момиче предполагат, че мъжът е имал паролата ѝ за фейсбук, през чиято платформа е проведен разговорът. Мобилният телефон на Галя бил изключен от 4 дни. Телефонът на Евгени също не отговарял, но той имал навик често да сменя номерата си. Работел по строежите. След раздялата с Галя два пъти опитал да се самоубие, споделят близките на изчезналата млада майка.

Първия път опитал да сложи край на живота си, като скочи от изоставена сграда. До фатален край не се стигнало, защото полицаите дошли бързо и го разубедили. През май се блъснал нарочно в паркирани коли в района на пазара в кв. “Красно село”. Инцидентът влезе и в полицейските сводки.

Тогава шофьор без книжка удари няколко коли на оживеното място, помете кофа за боклук и се спря в стълб. Водачът на автомобила избягал веднага след катастрофата, а от МВР го издирваха. На мястото е имало много хора, които чакали на опашка за дюнери. По чудо тогава нямаше пострадали.

“Няколко дни след катастрофата в “Красно село” разбрах, че водачът на автомобила е бил Генчо”, разказа близката приятелка на Галя.

.

Това е Евгени Костов, когото Галя разлюбила след като му родила дете.
СНИМКА: ФЕЙСБУК
Това е Евгени Костов, когото Галя разлюбила след като му родила дете. СНИМКА: ФЕЙСБУК