Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Членовете на СЕМ Габриела Наплатанова, Симона Велева, Соня Момчилова, Пролет Велкова и Галина Георгиева (от ляво на дясно)
Членовете на СЕМ Габриела Наплатанова, Симона Велева, Соня Момчилова, Пролет Велкова и Галина Георгиева (от ляво на дясно)

И при втория си опит Съветът за електронни медии не успя да одобри нито един от 8-те кандидати за генерален директор на БНТ.

След като при първото си гласуване СЕМ не избра никого, имаше час, за да промени решението си, както изисква процедурата.

След изтичането му Симона Велева от СЕМ излезе с ново предложение - Сашо Диков да поеме поста. Той обаче получи освен нейния и гласа на Соня Момчилова. Останалите се въздържаха от гласуване.

Емил Кошлуков отново получи един глас от Галина Георгиева, а Венелин Петков - два гласа, след като за него освен предложилата го Пролет Велкова гласува и Симона Велева. Още в началото тя предупреди, че е готова на компромис и диалог, тъй като за нея е важно да бъде избран генерален директор на БНТ.

Тъй като никой от претендентите не събира мнозинство - поне три от пет гласа, СЕМ отново се оттегли на заседание. Има час, за да промени евентуално решението си.

При липса на избор ще бъде насрочен нов конкурс, а дотогава Кошлуков би следвало да продължи да управлява БНТ, както гласи законът.