Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ива Митева
Ива Митева

Ива Митева увери, че не искат избори и ще се явят на преговори

Министър-председателят продължава да звъни на хора от парламентарната група, това трябва да престане. Този призив отправи Тошко Йорданов на трибунка в парламента, на която дойдоха всички депутати от "Има такъв народ". Той призова ПП ако искат да разговарят с тях, да спазят процедурата - да изпратят покана, после ИТН ще излъчи група. "А не да звъни на отделни депутати. Молим и му казваме да престане. Ако искат разговори, има си нормална процедура", настоя Йорданов. Той отказа да уточни с колко души е опитал да разговаря, но се опитвал да ги уговаря "да дърпат и други". Подходът му не бил морален и почтен.

Ива Митева се възмути, че името й е замесено. Тя призна, че е водила разговор с Петков, той я уверил, че това ще си остане между тях. На проведения снощи коалиционен съвет обаче премиерът обявил, че тя ще предложи група, която да води разговорите за подкрепа на евентуален кабинет. "Премиерът в една демократична република не прави така. Разговори като независими народни представители не може да има. Когато приемем мажоритарна избирателна система и влезем като мажоритарни кандидати, може. Като сме влезли с пропорционална система няма как. На който не му изнася - да напусне ПГ и НС. Всичко друго е лъжа и фалш", заяви Митева. И подчерта, че ИТН са готови за разговори, но искат диалог но не само на думи." "Да, ще отидем на разговори, ще излъчим представители. Те знаят нашите условия. Ние сме хората, които най-малко искат избори и ще направим всичко възможно да не стигнем до тях", настоя Митева.

Условието им Кирил Петков и Асен Василев да не са в кабинета не е червена линия и е оправдано, защото е имало успешен вот на недоверие срещу финансовата им политика.