Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йоан Матев бе оправдан за убийството на Георги.
Йоан Матев бе оправдан за убийството на Георги.

Йоан Матев, подсъдим за убийството на 15-годишния Георги, не се яви на днешното съдебно заседание пред Софийски Апелативен съд. Той е многократно търсен на постоянния си адрес, но не е открит.

 Матев е подсъдим за умишленото убийство на 15-годишния Георги Игнатов на 02.06.2015 г. в парк „Борисова градина“ в столицата.

Софийският апелативен съд отложи за 14 юли 2022 г. делото срещу Йоан Матев.

На заседанието днес не се явиха и адвокатите му – един от тях е в отпуск, вторият не е открит на адрес, като в същото време има данни, че пълномощията й са оттеглени. Майката на Йоан Матев, която е и негов защитник също не е била открита на адреса си в София.

Съдът разпореди двама от адвокатите, без този, който е в отпуск, както и подсъдимия, да бъдат търсени за призоваване от ОЗ „Охрана“ за следващата дата на съдебното заседание по делото, като междувременно се изискат всички справки за движението на Йоан Матев, предвид факта, че в момента той е с наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Йоан Матев бе оправдан от Софийски градски съд в средата на март 2021г. Мотивът на магистратите бе, че "няма преки доказателства, че е извършител". Двама от общо петима членове на съдебния състав подписаха присъдата с особено мнение.