Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Има много и различни стоки за дома, които са ориентирани към това да ви избавят от стреса и умората, натрупани през деня. Може би най-популярни са аромалампите. При тяхната употреба добавяте към водата различни етерични масла и посредством ултразвук комбинацията се превръща в нежна мъгла. Подобна ароматерапия ще създаде усещане за релаксация и спокойствие. 

Щом се приберете, можете да създадете една перфектна обстановка, която да ви зареди с допълнителна енергия. Силата на природата се използва още от древността, а днес благодарение на електрическата аромалампа бихте могли да подобрите здравословното си състояние и да укрепите имунитета.

Стоки за дома
Стоки за дома

Как да изберете подходящ дифузер за етерични масла?

В търговската мрежа ще откриете много разнообразни аромалампи на различни цени. От значение са размерът на помещението, начинът на употреба, за каква цел ви е необходим уредът и от какви материали е изработен. Те се делят на скъпи и евтини в зависимост от функциите, с които разполагат. Ще споделим няколко ключови критерия, за избор на аромалампа:

  • материал за изработка – нужно е да се уверите, че дифузерът е пригоден за работа с етерични масла. Продуктите, които поставяте в него, трябва да са чисти и натурални, а резервоарът да е произведен от безвредна пластмаса. Само качественият модел ще запази полезните свойства на маслото;

  • практични функционалности – хубавите аромалампи притежават таймер на определени интервали. Функцията за автоматично изключване също е много полезна. Може да бъде коригирана и силата на струята;

  • подходящ размер – ще срещнете варианти с най-различен капацитет на контейнера. Съобразете се с обема на помещението, в което ще бъде поставено устройството. За по-малките стаи използвайте дифузер от 150 мл. При по-големите пространства той трябва да е поне 200 мл.

Експертите напомнят да научите повече за различните модели, когато предстои да поръчате подобен уред от някои онлайн магазин.

Какви са ползите от употребата на аромалампите?

Често средата в която се намирате не е с подходящата влажност. Въздухът става твърде сух заради електроуредите за отопление, които използвате. Това определено създава дискомфорт и носи негативи за здравето. Лигавиците се изсушават, възможно е и имунитетът ви да пострада. Дифузерът ще пречисти, овлажни и йонизира въздуха, за да се чувствате максимално добре в дома си. Етеричните масла, които използвате, ще премахнат и неприятните миризми. Те имат и други полезни свойства, могат да успокояват или да ободряват в зависимост от вашето желание.