Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгени Петров
Евгени Петров

- Ако у нас съдираме премиера Борисов от критики за популизъм, полицейщина и управленски произвол, вижте какво става в Унгария. Новата конституция на Орбан съвсем не по европейски хвана за гушата пресата, съдебната система и централната банка. И ако това се бе случило у нас, а в София между 70 и 100 хиляди излязат на протест, правителството вече да лети на шейната към предсрочни избори. Та мисълта ми е, че сега освен да казва "Вижте Гърция", премиерът ще може да казва: "Вижте Унгария". Друг е въпросът колко са независими у нас и съдебната система, и пресата и от кого всъщност зависят.
- Като споменах за предсрочни избори, някой упорито грачи, че са възможни още тази година. Това поне било условието на Доган да подкрепи Пакта за стабилност на Дянков. Сокола иска кабинет на националното съгласие. Бабини деветини. По този повод премиерът произведе мисли на седмицата: "Кой ще отиде да гласува за нас, преди да сме си построили магистралите?... В момента, в който построим магистралите до година, година и половина, аз мисля, че няма българин, който да гласува за друга партия... А турците и ромите?
- По какво си приличат правителството и Светият синод? По това, че вчера говорят едно, днес - точно обратното, а утре - никой не знае.
Стана така, че обикновеният човек вече се чуди на кой Господ да се кръсти. Първо, синодът отказа да се отварят досиетата на висшите архиереи, после се отметна. Заклейми оплождането ин витро, после го подкрепи. Междувременно проповядва скромност, смирение и въздържание, а владиците се возят в последен модел лимузини и джипове, защото очевидно така е угодно Богу. И дяволът би се хванал за рогата от яд. Между другото - знаете ли какво е това черно, брадясало на черен фон? Дядо владика пред черен Линкълн.
- Тази година на лидера на левицата Сергей Станишев се падна нетрадиционен късмет от новогодишната баница на БСП: "Ще станеш ръководен фактор, направо главен редактор."
- По принцип мисля, че късметчето му е пробутано лично от Първанов. Но перспективата е интересна. Тогава Сергей ще разбере как Бойко му звъни през ден да пита 'що го критикува. Апропо - мога ли да предложа зам. главни редактори? Корнелия Нинова и Мая Манолова.
- За късметчето не знам, но Бойко пробута на БСП данайски дар, като им върна Бузлуджа. Сега в левицата се колебаят да си вземат ли чинията обратно или не. Ама как да я вземат бе, джанъм, като се връща без лъжицата! Серго бил против, щото парите трябват за избори. Прав е, недвижимите имоти на "Дондуков" и държавната софра са къде-къде по-ценни от някаква си чиния. Пък макар и на Бузлуджа.
- След като президентът Първанов обяви след изборите, че телевизорът е победил хладилника, кандидат-президентът от РЗС Атанас Семов го доразви творчески за търговията с гласове: "Сумата победи думата". Мисля, че бърка - Яневите хора имаха и сумите, и думите, но не стана.
- Не знам какво е отношението на Вежди Рашидов към гейовете, но тайното вмъкване на въпрос и отговор отпреди 12 години в днешно интервю си е чиста журналистическа педерастия.