Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем В.Й., на 38 г., за това, че на 15.06.2022 г. в село Кирилово, община Стара Загора, е причинил средна телесна повреда на повече от едно лице – момче на 17 г. и момиче на 14 г. Деянието е извършено в условията на домашно насилие, уточняват от Апелативната прокуратура в Пловдив. Той е обвинен и за това, че на същата дата в същото село се заканил с убийство на 17-годишното пострадало момче и това е могло да възбуди у него основателен страх за осъществяването му.

Обвиняемият В.Й. и двамата пострадали непълнолетни живеели в общо домакинство. Майката на децата заминала да работи в чужбина. Двете деца - момче на 17 г,. и момиче, на 14 г., брат и сестра, останали да живеят при В.Й., който се заявявал за техен родител. Той започнал да упражнява насилие и заплахи над тях. По делото е установено, че на 15 юни 2022 г. В.Й. нанесъл побой на двете деца, с което им причинил средна телесна повреда. Той се заканил и с убийство на 17-годишното момче. Подаден е бил сигнал в полицията. Двете деца са под полицейска закрила, изведени са от жилището и са настанени в социален дом.

След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства наблюдаващият прокурор е привлякъл като обвиняем В.Й. и е постановил задържането му за срок от 72 часа. Изготвил е и искане до Районен съд - Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража", която е уважена от съда.