Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ Виолина Христова
СНИМКИ Виолина Христова

Всеки ъгъл в Неапол е като един отделен колоритен свят, но кварталът „Позилипо” си заслужава отделна визита заради спиращите дъха панорами. Везувий и Неаполският залив са пред вас като на длан, а морето прелива в сини и тюркоазени нюанси. Тук е пълно и с археологически паметници, ако обичате история. Дългият 5 км. квартал става част от територията на Неапол едва през 1925 г.

Името на зоната идва от гръцкото Pausilypon, което означава затишие, почивка след опасност. Историята на Позилипо е свързана с древните гърци, а после и с древните римляни. В миналото на хълма, където е разположен районът, имало няколко по-малки кварталчета, отделени от останалата част на Неапол до 1643 г. През XIX век се изгражда и улица „Позилипо”, която преминава атрактивно по протежение на крайбрежието.

Из един от най-красивите и богати квартали на Неапол може да се разходите пеша, за да се насладите на райските кътчета „между небето и земята”. Накъдето и да се обърнете, се редуват прелести. Палацо „Донна Анна” е едно от най-красивите места в града. До него може да се достигне не само пеша от брега, а и плавайки от някой от близките плажове.