Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Честно да ви кажа, бракът ме плаши до ужас - разкрива преди време колумбийската певица Шакира в телевизионно предаване, докато футболистът Жерар Пике седи до нея. - Не искам той да ме вижда като "съпруга". Искам той да ме вижда като своя приятелка. Любовник, малко забранен плод? Искам да го държа на пръсти. Искам той да мисли, че всичко е възможно в зависимост от поведението ми."

Нежеланието

на певицата

да сложи етикет на връзката си с известния футболист се дължи на проблеми в миналото.

Предишното й гадже Антонио де ла Руа я съди за 250 милиона долара, а след това заведе съдебен за още 100 милиона, твърдейки, че той успешно я е подкрепял в продължение на десетилетие и когато тя безцеремонно прекъсва любовните им отношения, това се отразило на финансовото му състояние. През август 2013 г. съдебните дела на Де ла Руа и опитът за замразяване на финансовите активи на певицата бяха отхвърлени, като съдии в различни страни се позоваха на "предбрачно споразумение, приложимо за неженени двойки", което двамата подписват през 2006 г.

"Продължих напред в живота си и сега не мога да бъда по-щастлива - каза тогава Шакира. - Надявам се този тормоз да приключи."

По това време тя вече е

обвързана със сексимвола на Барселона,

за когото до скоро твърди, че е любовта на живота й.

Двамата се срещат през пролетта на 2010 г., след като той е един от играчите, които се появиха във видеото към "Waka Waka (This Time for South Africa)", официалната песен за Световното първенство по футбол през 2010 г., заснето в Мадрид.

"Не бях футболен фен, така че не знаех кой е той - спомня си Шакира. - Когато видях видеото, си казах: "Хм, този е сладък".

"Всичко започна, когато бяхме заедно в Южна Африка и аз й писах - разказва своите спомени Пике. - Тя вече беше там, защото пя на церемонията по откриването и я попитах какво е времето. Това е типичният глупав въпрос и нормалният отговор е да ми каже да нося яке. Но тя започна да ми споделя какво е времето всяка минута. Разговорът бързо стигна дотам, че й казах как Испания ще трябва да стигне до финала на световното първенство, за да я видя отново, защото тя щеше да бъде там."

По време на едномесечния турнир мачовете се провеждат в различни градове, но церемонията по откриването и финалният мач са в Йоханесбург.

Пике и Шакира наистина се виждат отново след финала.

Какво точно се случва в горещата южноафриканска нощ, в която Испания става световен шампион, е тяхна тайна, но щом се прибира в у дома в Щатите, певицата се разделя с дългогодишния си приятел

"През нашите почти 11 години заедно се обичахме дълбоко, грижехме се един за друг и стояхме един до друг", казва Шакира по този повод.

"Те бяха най-прекрасните години в живота ни и благодарение на тази любов и уважението, което споделяме един към друг, ние бяхме изключителна двойка и партньори."

По това време връзката й с Пике все още е само слух. Феновете и на двамата са изненадани, защото Шакира е с 10 години по-голяма от футболиста, но и екзалтирани, тъй като двамата си подхождат.

Пред репортери Пике убедено твърди как с поп дивата са просто приятели, но когато тя се мести да живее в Барселона, става все по-трудно да крият връзката си

Само няколко месеца по-късно Пике публикува снимка, от която става ясно, че Шакира е била част от поканените на 24-ия му рожден ден. Същия месец двамата са забелязани да се държат за ръце, докато са на ресторант в Барселона, а няколко дни по-късно напускат града с частен самолет, за да заминат на романтична ваканция.

Шакира обявява официално връзката им в инстаграм с думите Les presento a mi sol, в превод: "Представям ви моето слънце".

Оттогава са неразделни, раждат се двамата им синове, а семейството се превръща в основен приоритет за тях.

"Да стана майка, ме принуди да пренастроя приоритетите и да осигуря място за нещата, които са най-важни - разкрива Шакира, като не спира да хвали партньора си. - Слава богу, бащата е много ангажиран. Той е невероятен. Бебето прекарва толкова време с мен, колкото и с него. Той е от типа татковци, които сменят пелени, къпе го, обича да играе с бебето, обича да го храни, всички тези неща. Така че това е голяма помощ за мен."

Двамата се превръщат в

стабилна двойка за пример, която цяла Испания обожава

Понякога се появяват слухове за проблеми между тях, но двамата бързо ги опровергават, появявайки се на някое официално събитие.

Затова раздялата им изненада цяла Испания. Феновете им бяха шокирани от евентуалната причина за края на връзката им - макар и непотвърдена, всички говорят за изневяра от страна на футболиста с млада сервитьорка.

Според испански журналисти, макар да запазват добрия тон, на двамата им предстои тежка раздяла, в която са замесени много милиони.

Шакира оглавява множество списъци на Forbes за най-влиятелните жени в света, продала повече от 60 милиона албума. Когато към това се добавят рекламните договори, състоянието й се оценява на цифра между 220 и 300 млн. долара.

Пике се класира на 20-о място в списъка на Forbes за 2019 г. на най-високоплатените футболисти в света със заплата от 17,7 милиона долара и 4 милиона приходи от компания за спортни облекла. Извън терена той е собственик и на инвестиционна компания.

Огромното им финансово състояние обаче крие и много проблеми - през 2018 г. Шакира е обвинена за укриване на данъци в Испания. Прокурорите твърдят, че тя не е платила налози върху над 16 милиона долара приходи между 2012 и 2014 г. Анализ на Guardian от 2017 г., посветен на Рaradise Papers, разкриващи къде знаменитостите избират да държат парите си, за да плащат най-малко данъци, установява, че Шакира е посочена като жител на Бахамите, въпреки че живее в Барселона. Адвокатът й каза в нейна защита, че като международна звезда тя е живяла на много места "и във всеки случай е

спазвала напълно законите на всички юрисдикции,

където е пребивавала".

Състоянието на Шакира надминава това на испанския футболист и точно за това медии прогнозират трудна раздяла, която ще завърши в съда. Макар да нямат брак, те притежават общи имоти и общо финансово състояние. Припомняйки миналото на колумбийската певица, журналисти смятат, че Шакира не би дала нищо, което смята за свое. Още повече ако се докаже, че половинката й е виновна за тяхната раздяла.

"Може да станем свидетели на много тежка публична раздяла. Зависи точно колко е сбъркал футболистът", прогнозира в своя статия испанският вестник "Елмундо".