Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ава Мисълдин скрива криминалното си минало,

използва данните на мъртвата Бри Буржоа

и получава $1.5 млн. в пандемията

Стюардеса, станала предприемач в известна пекарна за биокексове, скрива криминалното си минало, като открадва самоличността на мъртво бебе и я използва, за да получи лиценз за пилот, паспорт, прием в колеж и в крайна сметка 1,5 милиона долара заеми за подпомагане в пандемията от COVID -19, казват федералните следователи. Измамата продължава близо две десетилетия, докато миналата година бизнес дамата с двоен живот не се опитва да поднови паспорта си, според обвинителен акт на прокуратурата. Актът е от 6 юни, внесен е до Окръжен съд на САЩ за Южния окръг на Охайо и е подписан от специален агент Райланд Крьогер, става ясно от публикация в "Дейли бийст".

49-годишната Ава Вирджиния Мисълдин е използвала фалшива самоличност като "Бри Буржоа" и под това име е получила още социалноосигурителен номер, паспорт, осигурени работни места и прием в държавния университет в Охайо, според прокуратурата на САЩ. Тя беше арестувана в Юта в началото на месеца и обвинена в измама с паспорт, измама с номера на социалното осигуряване, кражба на самоличност и измама във връзка с извънредна ситуация, пише в. "Индипендънт".

Властите твърдят, че г-жа Мисълдин е била

освободена от затвора за измама през 2000 г.

Три години по-късно тя признава, че е откраднала самоличността на мъртвото бебе и я е използвала, за да води двоен живот в продължение на години. "Тя посочва като своя рождена дата 1979 г. и името на родителите на Буржоа", твърди прокуратурата. "Това беше измама; истинската Бри Буржоа (със същата дата на раждане и родители) умира като бебе през 1979 г. и е погребана в Кълъмбъс, Охайо."

Под истинското си име тя ръководи известен магазин за органични печива и тарталети Koko Tea Salon & Bakery в Кълъмбъс, който е представян в "Най-доброто нещо, което някога съм ял" на Food Network - за червени кадифени кексчета, приготвени със сок от цвекло, а не с хранителни оцветители. В интервю за Columbus Monthly от 2014 г., Мисълдин се представя като бивш изследовател по въпросите на рака, израснала на Хаваите, където, както тя казва пред The Columbus Dispatch година по-рано, семейството й има бизнес с чай от поколения. Тя твърди, че се е преместила в Охайо, за да учи за инженер-химик в университета в Охайо, и че се занимава с печене от 2011 г., заради любимата си баба.

"Ава Мисълдин дойде в Кълъмбъс от Хаваите, за да учи химическо инженерство в щата Охайо. След години, прекарани в изследване на рака в лабораторията, тя се нуждаеше от почивка. Мисълдин винаги е обичала да пече с баба си, така че през 2011 г. отвори пекарната в Дъблин Sugar Inc. Cupcakes & Tea Salon. Малко повече от година по-късно тя го ребрандира като Koko Tea Salon & Bakery и премести бизнеса си в Гахана" се казва в споменатото издание.

Обичам чая и първоначално исках да направя салон за чай с тарталети с чай - казва пред изданието Мисълдин, чието семейство притежава компания за чай в Хаваите. - Но излязоха кексчета". Мисълдин привлича вниманието, когато нейните червени кадифени кексчета (приготвени със сок от цвекло вместо боя) са представени в "Най-доброто нещо, което съм ял"...

Но тя не сервира само червено “кадифе”

"Koko прави 120 различни вкуса, които се променят всеки ден, а Мисълдин наскоро добави меню за закуска от солени продукти като киш и кроасани… Бъдещите й планове включват създаване на градинска зона зад пекарната за провеждане на благотворителни събития."

Според неин роднина, цитиран от "Дейли бийст", това е новина за повечето от близките й. Ръсел Мисълдин, който живее в предградието на Кливланд Ментор, казва, че Ава не е израснала на Хаваите, че семейството й не се занимава с търговия с чай и че той "не знае" тя някога е работила като изследовател на рак. Още по-странно, твърди се, че Ава Мисълдин живее напълно

отделен живот под друга самоличност - на “Бри Буржоа”

Тя прибягва към тази хитрост през 2003 г., три години след като излиза от затвора за кражба, фалшифициране на документи и бягство. Истинската Бри Дженифър Буржоа е родена на 28 юни 1997 г. и умира на 13 ноември същата година г., се казва в клетвена декларация, подадена във федералния съд на Охайо от специалния агент на американската дипломатическа служба за сигурност. Според публични документи "Бри Буржоа" наистина е посещавала щата Охайо, както и истинската Ава Мисълдин, за която е посочено, че е следвала свободни изкуства.

Когато Мисълдин започва да се изявява с новата си фалшива самоличност, тя получава официална лична карта на щата Охайо на името на Буржоа, която след това използва, за да получи карта за социално осигуряване и шофьорска книжка. Представя копие от акта за раждане на Буржоа и имената на родителите на истинската Буржоа - Жак и Паула.

За да обясни защо не е кандидатствала за социалноосигурителен номер до 31-годишна възраст, Мисълдин твърди, че е била без работа у дома през целия си живот. Но че сега се нуждае от социалноосигурителен номер за колежа. След това тя използва самоличността на Буржоа, за да замине за щата Охайо.

Паула Буржоа каза, че никога не е била уведомена, че

самоличността на дъщеря е била отнета,

че тя никога не е имала никаква връзка с Мисълдин и не е чувала за ареста й, докато "Дейли бийст" не я намира за коментар.

"Бри почина толкова млада, че нямаше социалноосигурителен номер", казва пред сайта Паула Буржоа, изразявайки притеснение, че по някакъв начин може да бъде държана отговорна за финансови престъпления, извършени от името на детето й. "Тя беше само на 4 месеца и половина, когато почина… Наистина съм поразена." "Жак Буржоа почина през 2003 г.", допълва тя.

През 2006 г. Мисълдин кандидатства и получава шофьорска книжка в Охайо под истинското си име, в допълнение към книжката, която вече има като Буржоа. Въпреки че следователите не бяха свързали двата факта в продължение на близо 20 години, това, според клетвените декларации, е първата грешка на измамницата.

На следващата година Ава - като Бри Буржоа –

започва да работи като стюардеса

в базираната в Кълъмбъс частна чартърна компания JetSelect, се казва в клетвената декларация. През юни Федералната авиационна администрация издава на "Бри Буржоа" свидетелство за студент-пилот. През ноември Мисълдин, отново като Буржоа, кандидатства за паспорт в Кълъмбъс.

"Буржоа" казва в молбата си, че планира да пътува до Дубай - пътуване, което в крайна сметка не се случва, според клетвените декларации.

В графата, озаглавена "Какви други имена сте използвали?", тя не пише нищо. Като контакт за спешни случаи "Буржоа" посочва лице с инициали Ф.Ф., което, както твърдят федералните служби, се е появило и в гражданско дело срещу Мисълдин, заведено десетилетие по-рано в окръг Юниън, Охайо.

Използвайки фалшивата си шофьорска книжка и писмо от JetSelect, в което се казва, че ще работи "в цяла Европа и Близкия изток", тя получава паспорт, издаден за Бри Буржоа, в който е посочен същият домашен адрес като на Мисълдин, става ясно от клетвената декларация.

Според съдебните протоколи, прегледани от "Дейли бийст", дамата предприемач е бил призовавана в съда под името "Буржоа" много пъти. На 17 декември 2007 г. "Буржоа" се признава за виновна по обвинения за кражба в окръг Франклин, Охайо.

Но отново адресът, посочен за "Буржоа", е същият дом, фигуриращ в шофьорската книжка на Мисълдин, се казва в клетвената декларация. Това в крайна сметка ще доведе до разкриването?.

През 2008 г. Мисълдин регистрира

бизнес за търговия на дребно в Охайо, наречен “Brie Bourgeois”

и прехвърля собствеността върху превозно средство от "Бри Буржоа" на Ава Мисълдин, се казва в клетвената декларация. Тя също е съдена от кредитор в граждански съд като Ава Мисълдин. Бизнес дамата дори измамва федерален съдия, който наблюдава молбата й за несъстоятелност, която тя подава през 2004 г., според прокурорите.

През октомври 2014 г. Мисълдин се явява в съда за изслушване по нейната молба. Попитана дали някога е използвала името "Бри Буржоа", казва, че е "използвала това име само около две години, а за последно го е използвала преди около четири години", се посочва в клетвената декларация. "Тя твърди, че е осиновена, че "Бри Буржоа" е нейното рождено име и за кратко го използва, докато семейството, което я осиновило, не се разстроило от това. Това е лъжа. Бри Буржоа е починало бебе, с различна дата на раждане и родители.

Въпреки това Мисълдин продължава напред, сякаш нищо не се е случило, и получава паспорт на истинското си име, за да може да пътува до Хондурас. През април 2020 г., когато COVID-19 става глобална пандемия, Мисълдин започва да кандидатства за средства от Програмата за защита на работните места,

използвайки подправени документи

както на свое име, така и като Бри Буржоа, казват федералните служби. Тя изброява различни фирми, някои от които вече закрити, включително бившите й пекарни Sugar Inc. Cupcakes & Tea Salon и Koko Tea Salon & Bakery.

В едно от заявленията се твърди, че Мисълдин "доказва" самоличността си с копие на студентската си книжка в щата Охайо под името на "Буржоа".

Като цяло Мисълдин е получила около 1,5 милиона долара държавни заеми, които по-късно са били опростени, според клетвената декларация. Нищо от парите не е отишло за запазване на работни места, се казва в клетвената декларация. Бизнес дамата всъщност е похарчила средствата за придобиване на дом на стойност 650 000 долара в съседство с Националния парк "Сион" в Юта, както и друг за 330 000 долара в Мичиган. Едва през януари 2021 г. Мисълдин най-накрая привлича вниманието на разследващите.

През същия месец Мисълдин кандидатства по пощата за нов паспорт като Бри Буржоа, според клетвените декларации. Тя представя своя снимка, като посочва рождената дата на Буржоа като своя собствена и номера на социалното осигуряване, който е получила през 2003 г. на името на Буржоа.

Тогава властите разбират, че се е хванала в своята

мрежа от лъжи,

пише "Дейли бийст". В молбата си за паспорт Мисълдин посочва имейл адреса си като [email protected], който съвпада с URL адреса sugarinccupcakes.com, свързан в профила на Мисълдин в Twitter, се посочва в клетвената декларация.

"Част от посоченото в това заявление за паспорт с невярно съдържание отразява информацията, която Мисълдин е предоставила в заявлението си за издаване на паспорт от 2015 г. под истинската си самоличност", пише "Дейли бийст". "Например в документ от 2021 г. тя посочва своята професия като "пекар", телефонен номер за спешни случаи като Мисълдин и своята планирана дестинация Хондурас, като всичко това съответства на информацията, която Ава Мисълдин е предоставила в молбата си за паспорт от 2015 г. под истинската си самоличност."

Документът е "маркиран като потенциална измама, което доведе до настоящото разследване", се казва в клетвената декларация.

Ако бъде призната за виновна, ще получи до 30 години затвор. Ава Мисълдин все още няма адвокат, вписан в съдебните архиви, и не може да бъде намерена за коментар, според "Дейли бийст".