Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес клетото ми дете имаше матура по български в 7-ми клас и му се падна един безумно бездарен и глупав разказ наречен „Талисманът“.

Днес разбирам, че авторът му -- някой си Красимир Бачков е яростен привърженик на партия Израждане, бълващ умопомрачителен хейт и помии. Някак всичко си идва на мястото – иди@тите от МОН, лансират иди@тиите на бездарни писачи, иди@тите в политиката, лансиран иди@тиите в МОН, а МОН на учители, директори, училищни програми и текстове. М/у другото тази година се начетох на безумно тъпи текстове, които се дават на учениците за подготовка за изпита. Повечето такива са писани от селски учителки.

Нищо против селските учителки, но когато текстове им са тъпи имам много против и съм бясна на тези, които допускат подобни перверзии. Иначе „разказът“ „Талисманът“ се свежда до това, че бащата на героя - осмокласник -бил толкова беден, че не можел да му купи гайда, и за да му купи гайда, си продал всичките въдици! Представяте ли си!? Цитат – „Единственото му удоволствие е да ходи за риба в свободните си дни, но той се лиши от него, за да се науча да свиря на гайда...“ (тук започвам неистово да плача, приобщена към трагедията на бащата!)
После осмокласникът отишъл в едно читалище да свири на гайда – видял едно момиче в инвалидна количка и му подарил един камък – „талисман“ – за да проходи момичето и то проходило.
Това е „историята“ на разказа.

Проверих колко струва в България една гайда. Цената й е около 200 лв.! Бащата на героя бая голям прошляк трябва да е бил, след като не можел да си позволи да купи на детето си една гайда! МОН, засрамете се от тези глупости, които спускате на горките деца! Пфууу! И също така вземайте предвид и психичното здраве на авторите си! Пфу! Сраааам и позор!

От фейсбук