Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Станислав Балабанов Кадър: Нова тв
Станислав Балабанов Кадър: Нова тв

"ИТН ще направи всичко възможно тези хора да спрат да управляват, защото това ще бъде оздравително за цялото българско общество. Вотът на недоверие е една административна процедура, която така или иначе трябва да се случи, за да спазим парламентарния закон”. Така в кулоарите на парламента Станислав Балабанов от ИТН коментира въпроса партията му ще подкрепи ли вота на недоверие, който се очаква да бъде внесен в пленарна зала.

"Има три важни неща, които трябва да се случат. Първо - ИТН ще постъпи изключително практично и държавнически, за да успокои българското общество, като изпълни това, което е казало по отношение на бюджета. Тоест ние ще направим всичко възможно, з ада се гарантират пенсиите на хората и антикризисните мерки, за да може българското общество да е спокойно. Второ – през последните дни стана много страшно в българския парламент. Председателят на НС потъпква правилника на този парламент – въпреки че миналата седмица инициирахме и събрахме подписи за закрито заседание, на което да изслушаме външния министър по казуса РСМ – която на практика ще потвърди нашите тези от последните седмици", посочи той, цитиран от Нова тв.

по думите му ИТН ще инициира чрез процедура в пленарна зала като първа точка - закрито заседание, на което министърът в оставка Теодора Генчовска да покаже всички детайли по онези документи със секретен гриф, за да видят всички депутати как е действал премиерът по темата Северна Македония.

"Събрали сме всички подписи още миналата седмица. Това е надпартиен въпрос, общонационален, всички народни представители знаят каква е ситуацията. И трето – тези, които в момента са на власт, управляват еднолично, използват внушения, предлагат постове и пари – трябва да си ходят по най-бързия начин", допълни той.