Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радостин Василев СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Радостин Василев СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Не съм заплашвал Христинка Иванова, предложих да й пратя юристи да  й напишат молбата нза напускане, каза министърът на спорта в оставка, организирал напускането на депутати от ИТН

Ако приемат оставката ми, ще се върна в Народното събрание и най-вероятно след това ще го напусна, защото не желая експертно правителство с подкрепата на ГЕРБ и ДПС

През целия период, през който ИТН не беше в управлението, не беше така ясно, че е бизнес партия, каза пред БиТиВи спортният министър в оставка Радостин Василев, който организира напускането на петима депутати от групата на ИТН.

Появата на хора, спуснати в листчета, на постове, ме смутиха. Вече не бях депутат, когато чувах от колеги, че има проблем в едно министерство. Спуснатите хора са в тол системата, Вик дружествата и т.н. Бях взел моето решение 10 минути след като Трифонов оттегли своите министри. Оказа се, че депутати ИТН обмислят да напуснат групата още януари, може би аз станах катализатора. 

Аз винаги съм бил лидер, защото един омаскарен авторитет не е авторитет - имам пред вид Слави Трифонов. Аз потърсих Иво Атанасов, виждах се с премиера Кирил Петков, който ми разказа за претенциите на регионалното министерство. Колегите са уплашени, има повод да бъдат уплашени. Тошко Йорданов се е държал винаги много арогантно. Не може да им се вменява, че не са ИТН,

По повод заплахите към депутатката Христинка Иванова той каза, че тя е депутатка от Плевен и когато той напусне като министър и стане депутат, тя трябва да напусне. "Не съм я заплашвал, тя беше много притеснена. Казах, че ще й пратя юристи да й напишат молбата за напускане", твърди той.

8-9 души от ИТН са били на среща с премиера в дома на Радостин Василев, на която той им разказал за ситуацията в МРРБ. "Той знаеше единствено, че аз ще напусна ИТН. Никога не е ставало въпрос за подкрепа на ПП, просто искахме да знаем какво се случва", каза Василев.

Дори и да не ми гласуват оставката, не мога да си представя, че няма да бъде гласувана оставката на Гроздан Караджов, каза той.

10-12 души се е очаквало да напуснат ИТН.

Ние защитаваме Тошко Йорданов в делата му срещу Татяна Дончева и Асен Василев, сега ще трябва да си търси адвокати за това, че ме нарече мутра, каза Василев.

Преди десетина дни направихме оглед на Дианабад и ресторант 101, защото имахме сигнали за незаконно строителство. Нека на детектор на лъжата Тошко Йорданов да каже дали да не закачам Александър Сталийски или Гроздан Караджов. Съдът има определение за отваряне, а не че няма незаконно строителство, каза Василев. Докато аз съм министър, договорът с наемателя ще бъде прекратен заради нарушена инвестиционна програма, зарече се той. В заведението порцията е 25 лв., никой спортист не може да си я позволи. Избиват се прозорци, няма зелени площи, допълни той.

Със сигурност премиерът не се е справял така, както му се е искало, но пък беше изправен пред такива трудности. Трябва да мине поне един мандат, за да бъде оценен един премиер. Бях най-големия критик на Кирил Петков, но докато е премиер, ще го уважавам, каза Василев.

Ако ми гласуват оставката, аз ще се върна в Народното събрание и най-вероятно след това ще го напусна, защото не желая експертен кабинет с подкрепата на ГЕРБ и ДПК, сподели спортният министър в оставка.