Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов Снимка ГЕОРГИ КЮРПАНОВ
Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов Снимка ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Трябва да се опитаме да задържим това правителство, казва съпредседателят на ДБ 

Политическата обстановка в страната е дестабилизирана - това обслужва руските интереси. Русия иска да бъде пробита евроатлантическата общност и България се оказа слабо звено. Ставащото е вид победа за руснаците, коментира за "Здравей, България" по Нова телевизия Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и съпредседател на ДБ.

Според него темета за Македония е менажирана от руските агенти у нас. Тази карта била абсолютно алиби - отзад се крият други интереси. Каквото и да се говори става дума за пари.

"Утре ще има заседание на партията и детайлно ще обсъдим обстановката в страната и нашето поведение. Слави Трифонов говори от свое име - не може заради егото му да се излагат на опасност интересите на България.

Настоящото правителство е изключително полезно за страната. Трябва да се опитаме да го задържим. Трябва да се търси подкрепа за него, но и лидерско отношение на ПП и ръководителите й", допълни Атанасов.

Той обясни, че е важно да съществува правителство, подкрепено с мнозинство, за да получим финанисиране от ЕС. Правителство, което категорично да е с евроатлантичека ориентация.

"Има риск в България от преформатиране на политическото пространство - това не трябва да се допуска.

Има първа сила, която би трябвало да проведе разговори със сегашните си партньори и с опозицията. От ИТН се гласят да вземат мандат и той да бъде поет от Николай Василев.

Трябва разум при управлението на парите. Аз имам доверие на финасовия министър, бюджетът е в добро състояние", обясни лидерът на ДСБ.