Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

С „Турски поток“ Бойко Борисов изцяло обслужи руските интереси, коментира председателят на Републиканци за България

"Правителство на малцинството е невъзможно. Най-малкото, защото, за да започне един парламентарен ден, е нужен кворум от 121 депутати." Това каза председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Nova News.

„Ако всяко заседание на НС започва с фалстарт, представете си каква ще бъде агонията и каква би била продуктивността на българския парламент“, коментира Цветанов. При тежката политическа конфронтация, този проблем остава нерешен напред
във времето, смята той. По думите му, единственият вариант е да има
промяна в позицията на ИТН, които да застанат зад конкретни политически решения.

"Управляващата коалиция бе създадена на безпринципна основа, няма
идеология, няма управленска програма, нито секторни политики, няма
реформи и законодателен пакет, който би могъл да ги гарантира – всичко
това, което се обещаваше преди няколко месеца", коментира още Цветанов. "Няма и резултати от борбата с корупцията, за която говореха, нито разследвания, които да доведат до съответните доказателства, за да може да се види, че има политическа воля", заяви той.

Цветанов бе категоричен, че не може да се правят паралели между неговата работа като вътрешен министър и тази на Бойко Рашков на същия пост. Той допуска, че извеждането на Бойко Рашков от МВР може да има и друго измерение – че той не е успял да направи никаква реформа там.

Въпросът със Северна Македония е важно политическо решение, което
България трябва да вземе. Съветът за сигурност към министър-председателя обаче не е провел нито едно заседание по тази тема, припомни Цветанов.

"Смятам, че ИТН ще прояви повече разум и ще подкрепят бюджета, защото все пак досега те са участвали в конфигурацията на това управление и носят и политическа отговорност за стабилността на държавата. Ако те не подкрепят, трудно е да се намери друго мнозинство", коментира Цветанов.

"Ако имахме необходимата газова свързаност, нямаше да сме зависими от преговорите с "Газпром" и това, което направи правителството на Борисов с „Турски поток“, който изцяло обслужи руските интереси и изцяло
страната ни беше в услуга на тези задкулисни решения, които се взимаха в ущърб на националната ни сигурност“, каза Цветан Цветанов.