Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Момент от издирването на хеликоптера СНИМКА: Италиански пожарникари
Момент от издирването на хеликоптера СНИМКА: Италиански пожарникари

Италианските спасителни служби откриха труповете на седем души, които загинаха при катастрофата на хеликоптер в близост до Болоня на 9 юни. Той беше издирван в продължение на два дни сред непроходимите гори, покриващи планинските върхове между областите Тоскана и Емилия–Романя. Бил е пилотиран от италианеца Корадо Леворин, на 33 г., от Падуа. Хеликоптерът е транспортирал четирима турски и двама ливански бизнесмени.

Той бил нает от важна фирма от Емилия-Романя и от няколко дни превозвал чуждестранни предприемачи, посещаващи местни компании.

Транспортното средство се разбило над бреговете на потока Лама, на височина 1922 м., и на 2 км. разстояние от хижата „Сегерия”. Зоната е изключително трудно достъпна. В издирването на останките от хеликоптера и жертвите участваха екипи на военновъздушните сили, алпийските спасителни служби, финансовата гвардия, карабинерите.

Хеликоптерът беше излетял на 9 юни в 9,30 часа сутринта от летище в провинция Лука и трябваше да достигне до Тревизо. Последният сигнал от него по телефона бил от 11,50 часа в района на Апенините между Тоскана и Емилия. Никаква тревога не била подадена от пилота преди това. Започна масово издирване с дронове, кучета, хеликоптери. Операциите бяха координирани от префекта на Модена Алесандра Кампарота, при която отидоха посланиците на Турция и Ливан в Италия, за да следят издирването лично.

Хипотезата е, че е станала катастрофа, но засега няма разследвани лица по откритото дело. Пилотът Корадо Леворин е бил експерт и инструктор по полети.