Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Сотиров
Иван Сотиров

Пак повтарям - искането за вписването на българите в конституцията на РСМ е в разрез с българския национален интерес, защото така ние се отказваме от общите езикови и народностни корени и приемаме основната теза на македонизма, че сме два различни народа. Измама е внушението, че с това вписване българският народ ще бъде приет за “държавотворен”.

Напротив, всъщност така българите в РСМ ще бъдат определени като малцинство, като с това няма да получат повече права от тези, които имат според действащата конституция. Извеждането на преден план на идеята за вписването на българите в конституцията на РСМ е трик, чрез който се цели подмяна на трите основни наши искания, за които имаме споразумение със Скопие: - Спазване на гражданските права на българите, изкореняване на езика на омразата срещу България и фалшификаците на общата ни история.

Това искане го няма нито в двустранните споразумения между РБ и РСМ, нито в Рамковата позиция, която е приета от НС. Но понеже то е единственото, което няма да срещне съпротива от македонистите и може да бъде прието от Скопие, вписването на българите в конституцията на РСМ се извежда на преден план за да може утре да ни се представи като голям успех в името на който може да жертваме другите искания.

От фейсбук