Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всеки ден си задавам въпроса какво въобще правят някои хора в парламента. Отговарям си, че преследват своите цели. Или си тук, за да помогнеш на обществото, или си тук, за да помогнеш на себе си. Имам огромно уважение към Народното събрание като институция и не ми се иска да изговоря истината в този момент. А, нея я знае всеки. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров в интервю за NOVA

По темата за разпада на коалицията, Петров коментира, че става въпрос за пари.

"Това, което стана, не е било неочаквано. Отдавна имахме индикации. Имаше хора, които от самото начало ни предупредиха, че самото участие на тези хора в коалицията е с цел да се случи именно това. Не е изненада. Отговорите са „Капитан Андреево”, природният газ, касичките, които „обслужват” едни хора, а е трябвало парите да влязат в държавата, коментира Петров.

Всичко е било известно предварително. Опитахме се да прокараме Закона за противодействие на корупцията и други неща и те бяха саботирани.

От всичко това, което виждам за тази малко повече от половин година, съм твърдо убеден, че съм взел правилното решение и съм повярвал на правилните хора. Не бих стоял и секунда тук, ако усетя, че това не е така.

На въпроса какво би казал на хората, които твърдят,че Асен Василев и Кирил Петков лъжат, Петров отговори:

 Нямам какво да кажа. С особена сила важи изразът „Крадецът вика - дръжте крадеца”.

 "Винаги може да е по-добре да се справи правителството с кризата. Избрах интересен момент да се включа в политиката. Само вулкан дето не е изригнал. И на мен ми се иска да е по-добре. С 67 от 240 в НС, който иска да дойде да пробва", каза депутатът. 

 "Основното, с което се занимавам, е да помагам за образованието на деца в домове. Обикалям из страната и се срещам с тях. Повечето от нас си мислят, че тези деца имат материални мечти, а това не е така. В един от домовете имаше програма да бъде изпълнено едно желание на децата. Те поискаха да се видим и аз отидох на Бъдни вечер. Това беше най-хубавата Бъдни вечер в живота ми. Мотивирам ги да учат и да се занимават с това, което харесват. Те имат потенциал, само някой трябва да го открие. Това, което аз правя е да давам това, което имам", сподели Петров. 

По темата за селфито с неприличния жест, Хазарта коментира:

- Не е това примерът. Казах го и от трибуната и го написах после. Както казах - парламентът е място, към което трябва да имаме респект. В случая аз не го показах. Защо? Защото не може да извикаш на изслушване вицепремиер и да не го слушаш. Да грухтиш, да тропаш на масата, да викаш.