Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заловиха четирима, пребили и ограбили дядо във Врачанско Полицейска акция в Хасково за грабеж над 62-годишен мъж. Снимка Архив

Полицията разкри и задържа четирима заради побоя и грабежа на 76-годишния дядо във врачанското село Търнак, съобщиха от ОД на МВР. В сряда възрастният полусляп и трудно подвижен мъж бе намерен в дома му в безпомощно състояние от кмета на селото.

Неизвестните за дядото неканени гости задигнали пенсията му и парите, които заделил за купуване на дърва за огрев. След жестокия побой и с множество рани по главата и цялото тяло пострадалия бе настанен за лечение в плевенска болница.

След бързо разследване полицейски екип от Бяла Слатина разкрива четирима от ромската махала на Търнак, съпричастни към престъплението. Според разследващите задържаните са на възраст от 17 до 38 години и са намерени доказателства, че именно те са нахлули в дома на дядото в сряда вечерта. С прокурорско постановление и на четиримата е наложена мярка задържане под стража за 72 часа, образувано е и досъдебно производство.