Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният съд в Стара Загора наложи днес най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 55-годишната Д. А., съобщиха от съда.

Жената е привлечена като обвиняема за това, че в периода от 07. 08. 2017 г. до 18. 09. 2017 г. в Стара Загора, при условията на продължавано престъпление и на повторност, в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага е поддържала заблуждение у две лица, че е адвокат с с опит в изготвянето на европрограми и че ще им изготви в срок възложените й проекти за финансиране по програмите за развитие на Европейския съюз. Фирмите се готвели да кандидатстват с тези проекти по програмите за финансиране през 2017 г.. Всяко от тези твърдения на жената обаче се оказало лъжливо и с това тя е причинила имотна вреда в размер на общо 52 000 лева на две търговски дружества. Измамата е в големи размери и представлява особено тежък случай.

Съдът намери, че събраните в хода на разследването доказателства позволяват да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е съпричастна към престъпното деяние, за което е обвинена. Видно от справката за съдимост, настоящото престъпление е извършено повторно, поради което съдът прие, че съществува реална опасност Д. А. да се укрие или да извърши престъпление, ако не бъде задържана.

Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в три дневен срок.