Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ХРИСТО ИВАНОВ
ХРИСТО ИВАНОВ

В момента никой не може да ви каже изобщо накъде върви тази страна. И това се дължи на конкретни хора от ИТН, които взеха това решение - решиха, без да поискат преди това да има обсъждане, просто да хвърлят страната през прозореца. Това се случи.

Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента. Той уточни, че предстоят заседания на колективните органи на трите партии и след това ще се вземат окончателни решения.

Ние за избори сме готови, страната не е готова, категоричен бе Иванов.

Според него е въпрос на внимателно обсъждане за правителство на малцинството в рамките на този парламент. "Трябва да има някаква формула за търсене на подкрепа, за да не изглежда тя въпрос на някакви пазарлъци. Ние винаги сме били много предпазливи в тази политическа среда да се рискува с плаващи мнозинства. Но сме принудени да обсъждаме и това, не по желание на премиера или останалите сили в коалицията, с изключение на ИТН. Но първо трябва да се изработи формулата, за да видим колко време може да се случи", коментира Иванов.

Според него не е възможно формирането на нов кабинет в рамките на този парламент.

"Който смята, че има формула за нов кабинет в рамките на този мандат, трябва да излезе и отговорно да го заяви. Нов кабинет не е като да си купим нови обувки на намаленията. Става дума да се намери ясна формула за това какво легитимно управление и резултат на управление може да бъде формулирано. Аз не виждам такава нова формула, но който я вижда - да излезе от бункера и да поеме отговорност пред хората с ясна визия за това какво предлага, каза още Иванов.