Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Все още няма туристи на Слънчев бряг.
СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА
Все още няма туристи на Слънчев бряг. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА

Минимум с 10 % и максимум с 30 % поскъпва почивката на море това лято, като най-скъпо ще излезе при свободна консумация извън хотела, изчисляват браншовици.

Цената е тази, която пазарът е готов да плати. Разумното поскъпване е с около 10 %, смятат от Съюза на собствениците в Слънчев бряг. И допълват, че така хотелиерите няма да са на загуба, но при всички случаи ще са на минимална печалба, от която едва ли ще има останат средства за инвестиции в ремонти на базите за следващия сезон. Според изчисленията на бранша реалната инфлация е над 40%, но за да не изгубят клиенти, няма да си позволят увеличение с над 20 %.

Около 220 лв. излиза една нощувка “ултра ол инклузив”

в 4-звезден хотел в най-големия ни морски курорт Слънчев бряг, докато миналото лято тя е варирала от 170 до 200 лв. Така едноседмичната почивка на тричленно семейство струва 4600 лв. сега при 3800 лв. м.г.

Оскъпяват се и храна, плаж, забавления. Според собственици на хотели обаче увеличението е минимално и с него ще се компенсират загубите от сключените договори на старите цени от м.г., преди инфлацията. Но ако сте направили резервация тази година, със сигурност ще усетите увеличението по-драстично.