Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова обеща подкрепа за производителите на месо, мляко, плодове и зеленчуци през актуализацията на бюджета.
Вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова обеща подкрепа за производителите на месо, мляко, плодове и зеленчуци през актуализацията на бюджета.

От Виктория Бочевска

Обсъжда се в детайли и подкрепата за земеделските производители и преработватели, за да се гарантира, че цените на храните ще останат ниски

Компенсациите за бизнеса за скъпия ток и газ ще продължат. Това заяви вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова по време на брифинг в министерството.

Решението е било взето на последното заседание на Министерски съвет. Нужна е обаче и промяна в Закона за енергетиката. 

Нинова посочи, че 0% ДДС на хляба ще помогне на хлебопроизводителите и ще може да намалят цените.

"Как в Европа може, а у нас не може? Ще може и тук. В редица европейски държави намалената ставка на ДДС води до по-ниски цени", коментира вицепремиерката.

При нужда ще бъдат подпомогнати и други производители с компенсации, в случай на продоволствена криза.

"По всички възможни начини ще има подкрепа на производителите на месо, мляко, плодове и зеленчуци, през нова сума в актуализацията на бюджета", допълни още Нинова.

Обсъжда се в детайли и подкрепата за земеделските производители, в актуализацията на бюджета за тях е заложена нова сума. С оглед на очакванията за увеличаване на цените, трябва да подкрепяме земеделските производители и преработватели, за да гарантираме по-ниски цени за хората, каза още тя.