Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгени Петров
Евгени Петров
"По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада", заяви премиерът Бойко Борисов за кредитния рейтинг на България, който беше потвърден от международната рейтингова агенция "Стандарт енд Пуърс". Имах един приятел актьор, който казваше за мъжкия си рейтинг: "Моят е полуавтомат. С ръка го вдигам, сам пада."
- Имало бомба в централата на "Атака", съобщиха службите. После успокоиха: Е, вече няма, Волен Сидеров излязъл от сградата. Междувременно парламентарната група е пред разпад, защото остана с минимума от 10 души. Както съм писал неведнъж - "Атака" върви към батака. А Волен Сидеров упорито върви към званието "обезгрупенфюрер". Сега отцепниците кроят номер на вожда си да възстановят групата, но без него. Всъщност на какво ли не сме се нагледали в този парламент.
- Не знам на кой свят съм, но според социологически проучвания 2011 г. е най-лошата след катастрофалната 1997 година, рецесията и т. нар. хиперинфлация. В същото време Плевнелиев стана президент и политик на годината, а Бойко Борисов - най-обичаният от всички премиери на прехода. Пак в тоя дух независими депутати се надпреварват да подкрепят ГЕРБ в парламента. Диалектика, братя демократи.
- Покрай палежите на автомобили премиерът Бойко Борисов и вицето Цветан Цветанов поискаха промени в Наказателния кодекс. Например всеки, хванат с туба бензин, да бъде поставян зад решетките, иначе нямало как да озаптят пироманите. Аз мисля, че това е твърде меко и либерално предложение. Няма да е лошо например запалките да се продават само с разрешително от МВР, а кибрит да се дава само с рецепта от психиатър и притежателят му да се разписва за броя на клечките.
- И кой ви е казал, че нещата в България вървят зле? Я прочетете - според "Галъп интернешънъл" (големия брат на нашето "Галъпче") по песимизъм (минус 23 на сто) сме почти равни с американците, като оптимистите са нараснали с цели 8 пункта за година. Най-ниска е надеждата в Западна Европа, а французите избиват рибата по черногледство с минус 80 на сто! Дотам са я докарали, че в Гърция изобщо не са посмели да питат. Излиза, че бат'Бойко ни управлява все по-добре, а у най-бедните пенсионери не е угаснала надеждата, че ще им вдигнат стипендията с цели 9 лева, и то от средата на годината.
- Според премиера вицовете, свързани с неговата личност, не са особено интересни, но пък вътрешният министър веднага му се обаждал, за да му разкаже новите, се разбра от самата личност и от списъците на МВР с разказвачите на вицове.
- Навръх Коледа папа Бенедикт Шестнайсети разкритикува в коледното си послание "Урби ет Орби" ("Към Града и към Света") желанието на човека да замени Бога, предадоха световните информационни агенции. Бойко Борисов не беше открит за коментар.
- Виц на седмицата: Почитатели на президента Първанов решили да го предложат за Нобелова награда след двата успешни мандата. Той скромно се съгласил. "От коя област да ви предложим" - попитали инициаторите. "Как от коя, от Пернишка, разбира се", отговорил президентът.