Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев
СНИМКА: архив
Ивайло Мирчев СНИМКА: архив

Няма промяна в позицията на правителсвото за РСМ, каза още Мирчев

Оставка на вицепремиерката Калина Константинова не е на дневен ред, посочи депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в ефира на "Тази сутрин" по Би Ти Ви. 

Гласове за нейното оттегляне от кабинета се чуха след разпространения клип, в който тя съобщава, че правителството прекратява плана за разселване на бежанците. (Вижте видеото - ТУК)

Мисля, че с по-голямо разбиране трябва да се отнасяме към хората, които бягат от войната, каза обаче Мирчев. 

Няма промяна в позицията на правителсвото за РСМ, каза още Мирчев. 

По думите му на късния коалиционнен съвет снощи е уточнена част от методологията по антикризисните мерки, които трябва да влязат в сила от 1 юли.

Имаме единомислие и по отношение на актуализацията на бюджета, следващата седмица влиза в Народното събрание, до края на месеца трябва да бъде приета, каза още Мирчев. 

Според него трябва да се прецезира какво точно се цели с отстъпката за даване на сигнали за укрити данъци, която обмислят от "Продължаваме промяната".

По думите му "Лукойл" ще успее да работи с различен от руския петрол, държавата трябва да поеме определен тип мониториг, за да си възстанови функциите там.

Тази седмица ще внесем разширение на комисията, която разглежда казуса със спирането на руския газ, да бъде разширен обхвата ѝ и да се включи дейността на "Лукойл", каза още Мирчев.