Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка Фейсбук/Любо Канов
Снимка Фейсбук/Любо Канов

Най-много се опасявам, че т.нар. Колективен Запад, е склонен към много бърза умора от големи и морални каузи, които изискват фокус и настойчиво, постоянно поведение, което да не бъде отвличано лесно встрани от една важна и голяма цел. В момента тя е Путинска Русия да бъде сведена до реалният си икономически и политически потенциал и значимост в световните и международни дела. Ако се отстрани ядрения рекет и суровинния шантаж, Путин незабавно придобива реалният си лилипутски размер в световните дела и неговата яростна нужда да бъде фактор и да решава геополитическите сфери на влияние от типа моё/твоё се превръща в жалка гротеска.

Но ако колективният Запад в своя амнестичен унес, хукне след поредната “глобална” новина, примерно маймунска шарка, изоставяйки Украйна на девето място в новините и за консумация на канибалите от Кремъл, а купени пропагандисти ридаят за високите цени на газа, тогава Путин или неговата политика ще бъде победител, а украинците—кучета ги яли. Това е рискът днес. Бърза амнезия, осъществена през медиите. Аморален цивилизационен “избор”.

Надявам се, хората да проумяват какво стои и стоеше зад Реал-политиката на Германия досега и какво се спотайва зад бръмченето с германски акцент на бръмбароподобният столетник Кисинджър. Честните хора на този свят никога не трябва да омаловажават или забравят порива за Свобода на Украинците.

*От фейсбук!