Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ицо Хазарта
Ицо Хазарта

Препоръчвам на колегите от „Възраждане“ да ги слушат по няколко пъти, добави той

Нека (б.р. естрадните певци) да не ме нападат с това, че моята музика е цинична, защото съм съгласен с това. Не рядко моите песни са такива, само че никога не съм ходил да се моля да ги въртят задължително по БНР или по националните медии.

Това заяви в студиото на „Тази неделя“ по Би Ти Ви депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

„Новите песни на въпросните изпълнители от естрадата, а старите песни са наистина златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на колегите от „Възраждане“ да слушат тези песни по няколко пъти“, добави той.

В началото на май популяризирането на българската музика в обществените медии беше обсъдено на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партия "Възраждане" предлага законът да задължава БНР и БНТ 50% от музиката в ефира им да е българска. В дискусията участва популярни имена от българската естрада от близкото минало като Здравко Желязков от дует "Ритон", Йорданка Христова и Силвия Кацарова.

След разгорещени спорове повечето от участниците в заседанието на парламентарната комисия подкрепиха законова регламентация за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове. Тогава Ицо Хазарта заяви, че спасителните квоти са за некадърници.

„Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Квотите във всяка сфера са за този, който не може да продаде своя продукт", каза отново Ицо Хазарта пред БиТи Ви.

Депутатът от ПП предложи да има стимул само за българския фолклор, защото е истински и автентичен. 

Христо Петров е категоричен, че идеята на кампанията на "Възраждане" изобщо не е да се върти българска музика, а  е партийно мероприятие. "Идеята на кампанията изобщо не е да се върти тази музика, а това е партийно мероприятие, поза, как с руски пари искаш да защитиш българското", убеден е той.