Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебната палата във Враца.
Съдебната палата във Враца.

Врачанският окръжен съд реши днес да бъде предадена на италианските власти българската гражданка М. Д. от софийското с. Новачене.

По отношение на нея е взета мярка за неотклонение задържане под стража след като бе открита от полицията във врачанското с. Баница.

Ромката е обявена за издирване с европейска заповед за арест, издадена на 5 април 2022 г. от Главната прокуратура в гр. Катандзаро, Италия. Тя е издирвана от италианските власти за изтърпяване на наложено й от тях наказание лишаване от свобода за срок от 10 години и 3 месеца, с остатък 8 години, 2 месеца и 27 дни.

С влязла в сила присъда от ноември 2021 г. М. Д. е призната за виновна в извършването на четири престъпления по наказателния кодекс на Република Италия, изразяващи се в отвличане на лице и побой, извършено на 24 юни 2012 г. в съучастие с три лица, за склоняване към и експлоатация на проституция, чрез използване на заплахи и насилие, извършено около същата дата, за побой също в съучастие, извършен през юни 2012 г. и отвличане на лице и побой, отново в съучастие с други лица, извършено в средата на юни 2012 г.