Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Цеков Кадър: БНТ
Борислав Цеков Кадър: БНТ

Не зная защо продължава да се тиражира глуповатата пропагандна лъжа "плащат на Русия за газ с рубли". Вчера пак - Гърция платила, ама "Газпром" бил казал, че било в рубли. Никой не плаща в рубли! Нали Кремъл даже картинки публикува, за да разясни схемата на плащане, с която хем клиентите си плащат във валутата на договора, хем "Газпром" получава не тази валута, а рубли. Кое не е ясно?! Ще онагледя тази схема с пример:

"Бай Стоян има договор, по силата на който си купува разсад за домати от Турция и го плаща в евро. Тази година обаче, турският търговец му казва: "абе, погнали са ни нещо и понеже ти не искаш да променим договора и да сменим валутата на плащане, да знаеш, че ще приложа следната схема, за която съм се разбрал с банка Х. Ти си плащаш в евро, както е по договор. Моля те само да откриеш сметка в евро в тази банка Х. После банката ще открие на твое име и втора сметка, но в турски лири. Сметката в лири ти я открива служебно, ти нищо не трябва да правиш. Като си платиш в евро по евровата сметка, банката служебно, без ти да правиш нещо, ги прехвърля във втората сметка и пак служебно ги превалутира в турски лири. Оттам вече банката ги превежда на мен в турски лири и с това покупко-продажбата приключва. Сиреч, бай Стояне - ти си плащаш в евро, пък аз ще получавам турски лири, а ти може и през живота да не видиш как изглежда турската лира."

Това е - плаща се в евро (или в съответната друга валута посочена в договора). Спрете с тези измишльотини - ама "Газпром" казал, ама Мария Захарова обявила. Никой не плаща в рубли!

От фейсбук