Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Виктор Орбан
Виктор Орбан

Според унгарския премиер дефицитите ще породят миграционна вълна, която ще помете страните, които са на пътя й

"Унгария не е съгласна с Брюксел за неразумни и неприемливи мерки срещу Русия, които биха довели до покачване на цените, глад и безпрецедентна масова миграция. Не трябва да се предприемат прибързани санкции срещу Москва, защото са подобни на атомна бомба", каза унгарският премиер Виктор Орбан на пресконференция със сръбския президент Александър Вучич, предаде РИА Новости, позовавайки се на РТС.

Според унгарския премиер гладът ще предизвика миграционна вълна, която ще унищожи страните, които са по пътя й. Тази година героите ще бъдат земеделските работници, обобщи премиерът.

Западните страни засилиха санкционния натиск върху Москва след началото на специална операция в Украйна. Ограничителните мерки засегнаха основно банковия сектор и сферата на високотехнологичните продукти. В същото време, поради прекъсването на веригите за доставки, Европа и САЩ се сблъскаха с рязко покачване на цените на зърното, отбелязва РИА Новости. 

В сегашната ситуация Русия и страните, които са й най-близки съюзници, не са застрашени от глад, предупреждава руската информационна агенция.