Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Готови сме за предсрочни избори Ние сме готови за предсрочни парламентарни избори, обяви в Джебел лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. СНИМКИ: НЕНКО СТАНЕВ

От Ненко Станев

Антикризисни мерки на правителството са закъснели, каза лидерът на ДПС

"Ние сме готови за предсрочни парламентарни избори, за да има ценностно евроатлантическо управление в България, за да има стабилност и да можем да преодоляваме кризите". Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Джебел, където се проведе възпоменателен митинг по повод 32-годишнината от протестите на местното население срещу т. нар. възродителен процес.

Според него България има нужда от ценностно хомогенно управлевние и евроатлантическо правителство.

"Виждаме в какви кризисни времена живеем. Времата са сложни и тревожни. Но има една власт, която дори не може да говори със своите партньори, камо ли да има комуникация между власт и опозиция, което е задължително в такива трудни и кризисни времена", каза още Мустафа Карадайъ. Той допълни, че в момента проблемите в страната не се решават, кризите не се преодоляват, а сегашната власт създавала допълнителна тревожност и кризи. Според лидера на ДПС българските граждани и бизнес имат нужда от ясна посока и ясно поведение на властта, каквито в момента нямало.

Мустафа Карадайъ коментира предложените антикризисни мерки на правителството с една дума - закъснели.

Хиляди активисти на ДПС и местни жители се събраха на площада в Джебел, за да отбележат годишнина от протестите, избухнали срещу т.нар. възродителен процес и тоталитарната власт на 19 май 1989 година. Сред официалните гости бяха посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок, депутати от ДПС, техни колеги от различни турски партии, кметове на общини от България и Турция. От трибуната бяха прочетени поздравителна телеграма от президента на България Румен Радев. Представител на управляващата в Турция партия на справедливостта пък прочете поздравителен адрес от турският държавен глава Реджеб Ердоган.