Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТОМА БИКОВ
ТОМА БИКОВ

Ако протестите бяха организирани от ГЕРБ, Тошко Йорданов щеше да го усети много по-силно. Това заяви пред bTV Тома Биков в отговор на обвинението на председателя на ПГ на „Има такъв народ“.

На кадри от протестите се вижда Екатерина Йорданова, която е председател на организацията Жени-ГЕРБ. На въпрос това не доказва ли тезата на Тошко Йорданов Биков отговори, че тя е синдикалист още преди създаването на ГЕРБ и то в транспортния сектор.

„Тя може да е политическо лице, но протестът е на работници. Аз не знам кой на кого симпатизира сред тях. Лично аз бих отишъл на антиправителствен протест, така както ходеше цялата парламентарна група на БСП на всички летни протести“, даде пример Биков.

„Не знам защо са се изплашили толкова много. Те явно живеят вече в някакъв свят на параноя и си мислят, че всякакви заговори около тях вървят. Най-големият заговор са самите те – че са неспособни вече шест месеца да реагират на каквото и да било“, заяви Биков.

Той отново заяви, че антикризисните мерки на правителството не са антиинфлационни, а проинфлационни.

„Ние сме в ценови шок от 8-9 месеца, а правителството се събра да обмисля антикризисните мерки на 17 май. Трябваше да има анонс, че ще има масов протест на най-различни браншове, за да могат да седнат и да започнат да мислят за тях“, заяви Тома Биков.

По думите му дотук няма нито една прогноза на финансовия министър Асен Василев, която да се е сбъднала, визирайки прогнозата за инфлацията в страната.

„Такъв тип поведение води само до несигурност и до липса на каквато и да било предвидимост“, допълни Биков.

Той заяви още, че цените са скочили заради високата цена на тока.

„Ние предложихме едно много просто решение. Свръхпечалбите да отидат за компенсации на бизнеса, което да спре растежа на всички останали цени. Първо два месеца бавеха това решение, след това го отхвърлиха и накрая започнаха едни частични компенсации, но вече в момент, в който цените вече бяха скочили“, обясни Тома Биков.

„Ще видите, че цената на хляба няма да падне. Когато сваляш данъци за някого, ти ги сваляш за бизнеса, а не за потребителите. Те биха могли да бъдат подпомагани по друг начин и то тези от тях, които се нуждаят“, на мнение е той.

Имаме за министър-председател абсолютно несериозен човек! Изказването му за увеличаването на пенсиите, е несериозно. Малко да си мери приказките! Пенсиите ще се увеличат с около 4%, не повече. Ние още в началото го казахме. За пореден път виждаме Кирил Петков да излиза и да хвърля голямата бомба. Той много обещава, а след 4-5 дни не помни какво е говорил. Те не се събраха още в началото, нямат програма за управление. В тази динамична ситуация не е виновна война, а тяхното бездействие, каза още той.