Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наско Сираков, завладян от силни емоции, рони мъжки сълзи дълго след последния съдийски сигнал на мача “Левски” - ЦСКА в неделя. “Сините” спечелиха 1:0, спечелиха купата на България за първи път след 15 г. и първи трофей от 13 г. СНИМКИ: "24 ЧАСА"
Наско Сираков, завладян от силни емоции, рони мъжки сълзи дълго след последния съдийски сигнал на мача “Левски” - ЦСКА в неделя. “Сините” спечелиха 1:0, спечелиха купата на България за първи път след 15 г. и първи трофей от 13 г. СНИМКИ: "24 ЧАСА"

Какво би съдържала книгата за последните 2 г. от живота на боса на “Левски” Наско Сираков

15 май 2022 г.

Известният мъжкар Наско Сираков е седнал, изтощен от емоции. Привел е тялото си напред. Стиснати юмруци са захлупили очите под наведената му глава. Юмруци, пълни с мъжки сълзи. Стадионът пее, Вълка ридае...

“Тази снимка на "24 часа", секунди след последния съдийски сигнал след победата на "Левски", съдържа в себе си цяла книга за последните две години от живота на Наско”, написа съпругата на Сираков Илияна Раева по повод кадъра, публикуван в “24 часа”.

Какво би било съдържанието на тази книга? То със сигурност би дало отговор на въпроса “Защо плаче Вълка?”.

13 май 2020 г.

Намиращият се в Дубай Васил Божков обяви, че прехвърля акциите на намиращия се в тежка финансова криза футболен клуб “Левски” на премиера Бойко Борисов.

16 май 2020 г.

“Насила може да вземеш, но насила не може да дадеш. Подиграха се с “Левски”. Ако искат, да ги прехвърлят на когото искат”, заяви Бойко Борисов.

17 май 2020 г.

Наско Сираков обяви, че е готов да вземе акциите на “Левски”, като вече се е обадил на Васил Божков и е говорил с него и Георги Попов, който реално притежава мажоритарния дял. “Решението ми дойде след случилото се в сряда. Най-ужасното в историята на “Левски”. Това беше подигравка с името на Апостола. С имената на тези, които създадоха “Левски” преди 106 г. Подигравка с всички легенди... Акциите не могат да бъдат оръжие. Те са инструмент. За доброто на “Левски”. “Левски не е създаден да се спасява. А да побеждава. Нищо не можем да направим за спасението на клуба без акциите”, заяви Наско Сираков в интервю пред bTV.

21 май 2020 г.

Васил Божков пусна “електронно гласуване” във фейсбук за нов собственик на “Левски”. Феновете можеха да изберат кой да получи акциите в анкета във фейсбук.

22 май 2020 г.

“Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна.” Това обяви Божков след края на “гласуването”.

Наскоро навършил 58 г., а дни по-късно озарен от щастието да има трета внучка, Наско Сираков сякаш няма нужда от нищо друго в живота си. Но второто му семейство има нужда от него. Футболният “Левски” е пред невиждана заплаха.

След сериозните проблеми на досегашния собственик на клуба Васил Божков, след драми и циркове бъдещето на “Левски” е поставено на карта. Акциите на клуба се подхвърлят като ненужни хартийки, не можещи да се доближат и до 1/1914-а от цената на руло тоалетна хартия след старта на пандемията от коронавирус. Ситуацията изглежда напълно безнадеждна.

Пари няма,

дългове -

колкото

(не) искаш

След “сини” панаири “синя” България видя една светлинка в тунела с най-непрогледния мрак - Наско Сираков. Вместо да си гледа кефа и внучките, Вълка погледна към мрака на “Герена”.

2 юни 2020 г.

Наско Сираков получи 86,6% от акциите и стана мажоритарен собственик на “Левски”.

17 юли 2020 г.

Сираков, притежаващ 26 383 877 акции, официално бе утвърден от общото събрание за председател на Надзорния съвет на “Левски”.

Наско Сираков бе утвърден от общото събрание за председател на надзорния съвет на ПФК “Левски” АД.
Наско Сираков бе утвърден от общото събрание за председател на надзорния съвет на ПФК “Левски” АД.

Клуб с велика история. Обаче без средства, без никакъв финансов гръб, без възможност да има феновете си на стадиона заради коронавируса, без отбор. Но пък с хиени наоколо, чакащи да откъснат парченце месо от докарания до смъртоносно кървене “Левски”.

Макар да е наясно, че клубът не е създаден, за да бъде спасяван, а да побеждава, собственикът по своя воля и неволя е принуден да търси всякакви решения, да предприема спасителни, че и отчаяни ходове, за да има “утре” на “Герена”.

24 май 2021 г.

Левски” ще има нов собственик.” Това обяви в емоционално слово и с треперещ глас притежателят на мажоритарния дял акции Наско Сираков навръх 107-ия рожден ден на клуба.

“Новият собственик поема всички задължения на клуба до този момент. Осигурява издръжката “Левски” да се върне там, където му е мястото. Приоритет номер едно е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин”, добави Сираков.

Сираков на Могилката до 22-о училище в София, където на този ден през 1914 г. е учреден футболният “Левски”. Наско обяви нова надежда за спасение с нов собственик - мощен чуждестранен инвеститор.
Сираков на Могилката до 22-о училище в София, където на този ден през 1914 г. е учреден футболният “Левски”. Наско обяви нова надежда за спасение с нов собственик - мощен чуждестранен инвеститор.

И започна цяла епопея с нов главен герой Джо Диксън, която “синя” България изстрада и иска да забрави. А може би и вече забрави. Но не и Сираков. Защото

раните правят

Вълка по-силен

В онзи епизод с тежки драми, подигравки и измами, с мултимилионни сънища, обещания за инвестиции от 250 млн. долара, проект за стадион с палми, плаж, мол, че и с обратно движение обаче се доказа, че когато играеш в един филм със Сираков, може да имаш водеща роля, но не и да претендираш за главна мъжка роля.

А може би и съдбата е погледнала Вълка в очите в моменти като онзи, когато на карта е поставено не просто неговото бъдеще, а бъдещето на футболното му семейство, любов до “синьо” на половин България. И го е целунала.

28 юни 2021 г.

Джо Диксън даде тридневен ултиматум на “Левски” - до 30 юни, след като клубът му предложил “неконструктивен договор”, който не може да доведе до финализиране на сделката. Иначе се отказва от инвестицията.

29 юни 2021 г.

Наско Сираков: “Прекратявам разговорите с Джоузеф Диксън за прехвърлянето на контролния пакет акции в ПФК “Левски” АД...

...Мнозина биха казали, че съм сгрешил с анонса, който направих на Могилката на 24 май, и ще бъдат прави. Ето това е момент, в който се поддадох на емоциите. Рожденият ден на “Левски”, искаше ми се да зарадвам левскарите и да им направя най-хубавия подарък – че могат да са спокойни за бъдещето на любимия клуб. Длъжен съм да им се извиня, защото ги подведох, както бях подведен и аз.

Не съм спирал и продължавам да търся възможности за стабилизирането на “Левски”. Не е тайна за никого, че положението е критично. Но аз ще се боря, докато има някаква, макар и малка, надежда.”

От днешна гледна точка в очите на левскарите онези драми от 2020 и 2021 г. изглеждат толкова далечни. А разликата е толкова малка времево - 2 г. от живота на Сираков. Но съдържаща огромни усилия, мъки, грешки. В търсене на спасението. Минава през преговорите за спонсорства и най-вече превърналото се от обикновено партньорство през юли 2021-а до генерално спонсорство от бетинг компания в края на август 2021 г.

Най-големият

подарък от

и за Наско,

но категорично за всички левскари се казва Станимир Стоилов - върнат на стадион “Георги Аспарухов” от септември 2021 г. Ще е пълна заблуда, ако някой си помисли, че за тези две години “Левски” е докаран до състояние на стабилност, защото финансовата гилотина все още е надвиснала над стадиона без козирка. Но там, на “Герена”, е жив той - левскарският дух. А има ли дух, има и живот.

Началото на септември 2021 г. - Наско и Мъри отново са заедно на “Герена” - връщането на Стоилов е най-големият подарък за “Левски” и левскарите.
Началото на септември 2021 г. - Наско и Мъри отново са заедно на “Герена” - връщането на Стоилов е най-големият подарък за “Левски” и левскарите.

Живота в “Левски” го върнаха феновете. Онези, които не позволиха любовта им да бъде изпепелена, а всекидневно, ежеседмично и дългосрочно дават от джоба и сърцето си, за да видят как изстрадалият клуб се превръща във феникс.

А най-важното в битката на живот и смърт за “Левски”, която води Сираков, е, че не го прави просто като жива легенда и голмайстор №1 на клуба, а и като избран от феновете и един от тях.

4 май 2022 г.

На рождената дата на Георги Аспарухов бе учредено сдружението “Левски на левскарите”, в което трябва да бъде прехвърлен контролният пакет акции на футболния клуб. Идеята е подкрепена от актуалния собственик Наско Сираков, наричащ себе си “пазител на акциите”, което само по себе си говори за готовността му да върне “Левски” на народа.

15 май 2022 г.

15 г. след последната купа на България и 13 г. след последния трофей “Левски” триумфира след 1:0 над ЦСКА в празника за футбола пред пълните трибуни на националния стадион. Завърна се в Европа със спечелването на рекордната 26-а купа. Новата приказка на Мъри Стоилов свали прокобата, продължила 13 г.

Наско Сираков заплака. Защо ли? Защото има основание да напише в книгата на тези две години от живота си онова, за което се бори: “Левски” е жив!