Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фанка и Златан Гаджанови, които нападнаха с вили и коси кипърския фермер Димитракис Пирилис в центъра на село Белозем, са задържани за 72 часа. В ареста е и трети човек от фамилията. Те са с обвинение за увреждане на чуждо имущество, след като изпотрошиха новия джип "Форд Рейнджър" на бизснесмена. Това стана към 17 часа на 10 май.

"Митко отишъл да си купи лекарства и в това време се нахвърлили върху него. Едва се отървал с рани по главата, гърба и гърдите", твърди Петра Танева, майка на жената, с която Пирилис живее от години в Болярино.

Според полицията причина за нападението е личен мотив, тъй като през 2019 г. фермерът прегази сина им Петър Гаджанов, влязъл посреднощ с още трима души да крадат крави от фермата му.

Задържаните обяснили, че Пирилис ги е провокирал, като им показал среден пръст. Засечката станала случайно в центъра на Белозем. Гаджанови били с каруца, в която имало вили и коси. Те веднага влезли в употреба и резултатът е потрошено обзорно стъкло на джипа на бизнесмена.

Враждата тлее от години, а пресен повод нападателите да бъдат провокирани е насрочения за 18 май втори старт на делото срещу Димитракис Пирилис. Дотук се стигна, след като Апелативният съд върна случая за ново разглеждане на първа инстанция.

Потрошения джип на Димитракис Пирилис в Белозем.
Потрошения джип на Димитракис Пирилис в Белозем.