Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нападателите на пребития в Белозем кипърец: Той ни показа среден пръст

Фанка и Златан Гаджанови, които нападнаха с вили и коси кипърския фермер Димитракис Пирилис в центъра на село Белозем, са задържани за 72 часа. В ареста е и трети човек от фамилията. Те са с обвинение за увреждане на чуждо имущество, след като изпотрошиха новия джип "Форд Рейнджър" на бизснесмена. Това стана към 17 часа на 10 май.

"Митко отишъл да си купи лекарства и в това време се нахвърлили върху него. Едва се отървал с рани по главата, гърба и гърдите", твърди Петра Танева, майка на жената, с която Пирилис живее от години в Болярино.

Според полицията причина за нападението е личен мотив, тъй като през 2019 г. фермерът прегази сина им Петър Гаджанов, влязъл посреднощ с още трима души да крадат крави от фермата му.

Задържаните обяснили, че Пирилис ги е провокирал, като им показал среден пръст. Засечката станала случайно в центъра на Белозем. Гаджанови били с каруца, в която имало вили и коси. Те веднага влезли в употреба и резултатът е потрошено обзорно стъкло на джипа на бизнесмена.

Враждата тлее от години, а пресен повод нападателите да бъдат провокирани е насрочения за 18 май втори старт на делото срещу Димитракис Пирилис. Дотук се стигна, след като Апелативният съд върна случая за ново разглеждане на първа инстанция.